Suriyelilere kışlık giysi yardımı

Beşir Derneği Osmaniye'deki 500 Suriyeliye kışlık giyecek ve ayakkabı yardımı yaptı

Suriyelilere kışlık giysi yardımı
Suriyelilere kışlık giysi yardımı
GİRİŞ 15.01.2015 11:48 GÜNCELLEME 15.01.2015 11:48

Beşir Derneği Osmaniye Şubesi tarafından kent merkezinde kalan 500 Suriyeli sığınmacıya kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı.

Derneğin şube başkanı Zülgarneyn Avşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada Suriyelilere ve yardıma muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Hayırseverlerin katkısıyla alınan yardım malzemelerinin derneğin kışlık yardımları kapsamında Suriyeli ailelere teslim edildiğini ifade eden Avşar, şunları kaydetti:

"Havaların soğumasıyla kent merkezinde kirada ve zor şartlarda yaşamını sürdüren Suriyeli misafirlerimize giysi ve ayakkabı yardımı yapıyoruz. Bu yardımların arasında pantolon, gömlek, ceket, kazak gibi giyim malzemeleri ve ayakkabı çeşitleri bulunmaktadır. Dernek olarak kent merkezinde kiraladıkları evlerde, zor şartlarda hayatını sürdürmeye çalışan kalabalık aileleri tespit ediyoruz. Daha sonra onları kademe kademe paylaşım noktamıza davet ediyoruz. Buraya gelen aile bireyleri istekleri ürünlerden üç parça alabiliyor. Yardımlar devam ediyor. Toplamda 500 Suriyeliye yardımları ulaştırmayı hedefliyoruz."

Avşar, ülkelerindeki olaylardan dolayı Suriyelilerin vatanlarından uzak olduğunu, onlarla ensar-muhacir ilişkisi kurmak istediklerini belirtti.

Kent merkezinde, zor şartlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere herkesin yardım eli uzatması gerektiğini vurgulayan Avşar, "Suriyeli kardeşlerimiz her şeylerini bırakarak ülkemize gelmek zorunda kaldılar. Burada da zorlu yaşam koşullarında ayakta durmaya çalışıyorlar. Sadece devletimizin değil, sivil toplum kuruluşları ve halkımızın da yardımına ihtiyaçları var. Biz dernek olarak onlarla ensar muhacir ilişkisi kurmaya, hayırseverlerden topladığımız yardım malzemelerini, elimizden geldiğince ulaştırmaya çalışıyoruz. Hepimiz aynı duyarlılıkla hareket ettiğimizde Allah'ın rızasını da kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Avşar, kent merkezinde barınan Suriyeli sığınmacıların tamamına kış bitmeden yardım ulaştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap