Eğitimde yarıyıl tatiline doğru

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, yarıyıl talili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Eğitimde yarıyıl tatiline doğru
Eğitimde yarıyıl tatiline doğru
GİRİŞ 22.01.2015 17:22 GÜNCELLEME 22.01.2015 17:22

Bağlıtaş, mesajında, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle başlayacak yarı yıl tatilinin öğrencilerin eğlenmeleri, oyun oynamaları, daha fazla kitap okumaları, sevdikleriyle zaman geçirmeleri ve başarısız oldukları derslerin üzerinden geçerek eksikliklerini tamamlamaları için önemli bir fırsat olacağını belirtti.

Çocukların karneleriyle sevinci veya endişeyi bir arada yaşayabileceklerini ifade eden Bağlıtaş, karnelerin başarının değil, ortaya konulan çalışmanın bir ölçüsü olduğunu vurguladı.

Bağlıtaş, şunları kaydetti:

"Sizler bize hem ailenizin emaneti hem de yarınlarının teminatı olduğunuz bu güzel ülkenin emanetisiniz. Siz sevgili öğrencilerimizin başarısı aileniz kadar biz eğitimcileri de mutlu etmektedir. Ara dönemde almış olduğunuz notlarla kendinize yeni bir yol haritası çizebilir, ikinci döneme daha hazır bir şekilde girebilirsiniz. Bu tatil kendinizi geliştirmek, eksiklerinizi gözden geçirmek, yeni döneme yeni heyecan ve gayretle başlamanız için iyi bir fırsat olacaktır. Bir dönem boyunca yoruldunuz. Güzel bir tatili hak ettiniz. Tatilinizde derslerinizi gözden geçirirken dinlenmeyi ve arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi de ihmal etmeyin."

Bağlıtaş, eve gelen karnelerinin kötü olması halinde velilerin çocuklarına aşırı tepki göstermek yerine, eksik yönlerin geliştirilmesi için onlara rehberlik etmeleri gerektiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama