Yeni atamalar o dallarda yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni atamalar o dallarda yapılacak
Yeni atamalar o dallarda yapılacak
GİRİŞ 27.01.2015 03:06 GÜNCELLEME 27.01.2015 03:35

Hamza Aydoğdu, 15 bin öğretmen atamasının okullar açılmadan önceki son cuma günü olan 6 Şubat tarihine yetiştirileceğini açıkladı. Sakıp Sabancı Basın Merkezi’ndeki haftalık basın bilgilendirme toplantısına katılan Aydoğdu, müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aydoğdu özetle şunları söyledi:

“15 bin öğretmen ataması ile ilgili olarak yeni yönetmeliğin yayımının ardından ilana çıkacağız. Okulların açılmasından önceki cuma günü de öğretmenlerimizin atamasını yapmış olacağız. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, 9 nolu kararla 118 alan tespit etti, ancak 10 alan kapandığı için kontenjan veremedik.

Bu nedenle 15 bin atamayı 108 alana yapacağız. 108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle bizim ihtiyaca göre bunu yapmamız gerekiyor.

Örneğin tarih alanında 14 bin 288 aday bekliyor ama bizim ihtiyacımız 1000 kişi. Kontenjanlarımızla ilgili sayı vermeden, Türkçe, matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve sosyal bilimler derslerinden TEOG ile edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden LYS’ye yönelik branşlara kontenjanın yüzde 58’ini ayırdık.

114 BİN ÖĞRETMEN İHTİYACI VAR

15-17 yıldır atama bekleyen alanlar var. Bunlara geçmiş yıllarda 5 kontenjan, 3 kontenjan verilmiş. Küçük alanları mağdur etmemek için onlara da bu kontenjanlarda fazlalık verdik. En fazla ihtiyacımız olan branş, İngilizce. Biz 15 bin dağılım yapacağız fakat arkadaşların taleplerine baktığınız zaman 150 bin çıkıyor. Kontenjanın yüzde 73’ünü, geri kalmış bölgelere yani en çok ihtiyaç olan illere dağıttık. Geriye kalan kontenjanın yüzde 25’ini de öncelikli illerimizin dışındaki illere dağıttık. Okullar açılmadan önce son cuma 6 Şubat tarihine yetiştirmeye çalışacağız. Şunu bilmemiz gerekiyor, bizim 114 bin öğretmen ihtiyacımız, dışarıda 278 bin bekleyen var. Bu realiteyi herkesin görmesi gerekiyor.

EŞLER YAKIN İLDE BULUŞACAK

Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde de yeni bir uygulamaya gittik ve tayinleri ayrı yerlere çıkan öğretmenleri bir araya getirmek için çalışma başlattık. Aynı ilde bir araya gelemeyen öğretmen eşler boş kadronun olduğu en yakın ilde bir araya getirilecek. Aynı uygulama il içinde ilçelerde de uygulanacak. Bu sene eş durumu tayinlerinin yüzde 98’ini gerçekleştirdik. Yeni uygulamayla örneğin biri Ankara’da diğeri Van’da olan öğretmen eşler, kontenjan açığı olmayan Ankara’da buluşmak istediğinde farklı bir yol izleyeceğiz. Öğretmenlerimizi Ankara’da yer olmadığı için Ankara’ya en yakın illerde buluşturacağız.” 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün