AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında devir teslim

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında devir teslim töreni düzenlendi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında devir teslim
AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında devir teslim
GİRİŞ 27.01.2015 18:43 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:43

AK Parti İl Başkanlığı görevini devralan Muhammed Akar, yaptığı konuşmada, kendisini arayan, tebrik eden herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın da kendisine çiçek gönderdiğini anımsatan Akar, şöyle konuştu:

"Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'ya teşekkür ediyorum. Ben de yakında kendilerini ziyaret edeceğim. Bu memlekette birlikte siyaset üreteceğiz, diyalog halinde olacağız. Ele ele vereceğiz ve Diyarbakır için yüreğimizi ortaya koyacağız. Yeni bir diyalog süreci başlatmak istiyoruz. Yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Sivil ve demokratik yollarla yeni bir anlayışı ortaya koymak istiyoruz. İnşallah bu süreç ülkemizde kardeşliğin barışın huzurun ebedi bir dostluğunda temelini oluşturacaktır."

"Kobani'den müjdeli bir haber aldıklarını" dile getiren Akar, "Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'a gelişi uğurlu oldu. Ayağı uğurlu geldi. Kobaniye selam gönderdi ve hemen sonra Kobani kendisine saldıranlardan kurtuldu" diye konuştu.

Kobani'den gelen mültecilerin en yakın zamanda evlerine yurtlarına dönmelerini ve memleketlerinde huzurlu bir şekilde yaşamaları temennisinde bulunan Akar, buna benzer müjdeli haberleri Kudüs'ten ve bütün İslam coğrafyasından beklediklerini söyledi.

Kobani'ye peşmergenin geçişine izin verilmesinin bugünkü durumun temelini attığını savunan Akar, Türkiye sadece Kobani konusunda değil İslam ümmetinin beldelerine memleketlerine aynı hassasiyeti gösterdiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!