STK'lardan "Niğde havaalanı istiyor" kampanyasına destek

Niğde'deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Niğde Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "Niğde havaalanı istiyor" kampanyasına destek verdi.

STK'lardan "Niğde havaalanı istiyor" kampanyasına destek
STK'lardan "Niğde havaalanı istiyor" kampanyasına destek
GİRİŞ 28.01.2015 14:58 GÜNCELLEME 28.01.2015 14:58

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) Başkanı Şevket Katırcıoğlu, oda binasında düzenlenen basın toplantısında sivil toplum kuruluşları adına yaptığı açıklamada, Niğde'nin gelişebilmesi, yeni yatırım ve yatırımcılar için cazip hale gelmesi için havaalanının büyük önem taşıdığını söyledi.

Katırcıoğlu, Niğde'nin geleceğe yol almak isteyen ve kabuğunu kırmak isteyen bir şehir konumunda olduğunu belirterek, "Niğde artan ticaret, sanayi ve turizm hacmiyle gelişmekte olan bir il. Marka bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Niğde Üniversitesinde öğrenci sayısı ile akademik kadro çeşitliliği ve sayısının yükselmesini sağlayacak bütün gelişmeler, sanayici, esnaf, çiftçi, siyasetçi ve bürokratlarımızın ortak arzusudur" dedi.

Kentin tarihi ve kültürel varlıklarına erişimin kolaylaştırılarak Türkiye ve hatta dünya ile paylaşılması yoluyla turizm gelirlerinin arttırılmasının gerektiğini vurgulayan Katırcıoğlu, şöyle devam etti:

"Yüksek potansiyeliyle öncü marka şehir olma arzusundaki Niğdemizin bu yoldaki en önemli adımı, hiç şüphesiz büyük ihtiyaç olarak kabul edilen bölge havaalanıyla mümkündür. Potansiyel olarak bir milyondan daha fazla kişiye hizmet vermesi beklenen bölge havaalanının sadece Niğde'ye değil aynı zamanda bu bölgeye önemli ölçüde katkı sağlayacağı da gerçektir. Daha önce çok farklı kampanyalarla dile getirilen havaalanı ihtiyacı, şehrimizin vazgeçilmezleri arasında en ön sıraya yerleşmiştir. Bölge ve ülke ekonomisine olan potansiyel katkıları değerlendirildiğinde, yapılacak havaalanı şehrin ve bölgenin tüm paydaşları tarafından arzu edilmektedir."

Açıklamanın ardından, kurum ve oda başkanları imzalarını atarak, Niğde'den tüm Türkiye'ye yayılan bu sese kulak verilmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı