"Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi" Projesi

Atatürk Üniversitesinde 1,5 yıldır altyapı hazırlıkları sürdürülen "Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi" Projesinin iki ay içinde hayata geçeceği belirtildi.

"Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi" Projesi
"Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi" Projesi
GİRİŞ 29.01.2015 14:31 GÜNCELLEME 29.01.2015 14:31

Proje Koordinasyon Kurulu tarafından yürütülen " Üniversite Bilgi Yönetimi Sistemi" eğitim programı, Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda yapıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, yaptığı konuşmada, bilgiyi üretmek ve yönetmenin yanında alışkanlıkları, pozitif yönde değiştirmenin de çok önemli olduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi gibi geçmişi olan gelenekleşmiş bir üniversitede yeni bir dönüşüm, yeni bir başlangıç yapıldığını belirten Koçak, şöyle devam etti:

"Bugün burada verilecek bilgiler, ister istemez hepimizin uygulaması gereken bilgilerdir. Kurumumuz ve bizim için bu bilgi yönetimi çok önemli. Pilot uygulamalarla bunu başlatacağız. Yeni kurulmuş veya küçük bir üniversite olsaydık işimiz daha kolay olacaktı. Uzun yıllara dayanan alışılagelmiş uygulamalarımız olduğu için özellikle ilk zamanlar biraz zorluklar yaşayabiliriz. Ancak, insanoğlu verilen kabiliyetler çerçevesinde her şeyi gayet kolay öğrenip uyguluyor. Sadece biraz zorlamak, emek vermek gerekiyor."

Bu proje ile kurumsal iş süreçlerinin önemli bir kısmının elektronik ortamlara taşınmasını hedeflediklerini ifade eden Rektör Yardımcısı ve Proje Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Sait Keleş de ana hedefin, pek çok iş sürecinin aynı omurga üzerinde uyumlu ve entegre biçimde yürütülmesi olduğunu vurguladı.

Sistemin bir çok iş sürecini karşılamaya yönelik çok işlevli bir yazılım olduğunu dile getiren Keleş, aynı gövde üzerinde elektronik belge, personel, organizasyon ve performans yönetimi gibi pek çok işlevin yerine getirileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
CHP'li Mustafa Bozbey'in 'akraba' atamalarında yeni perde! İlk vukuatı değilmiş!