Divriği'de doktor sayısında artış

Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Taş, ilçede görev yapan doktor sayısında artış olduğunu söyledi.

Divriği'de doktor sayısında artış
Divriği'de doktor sayısında artış
GİRİŞ 30.01.2015 11:06 GÜNCELLEME 30.01.2015 11:06

Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son atamalarla doktor kadrosunun ilçe nüfusuna oranla yüksek seviyede olduğunu belirtti.

Hastanede 8'i uzman 11 doktorun görev yaptığını dile getiren Taş, "2 anestezi, 1 dahiliye, 2 diş hekimi, 1 kadın doğum, 1 aile hekimi, 1 genel cerrahi uzmanı ve 3 pratisyen hekim mevcut" dedi.

Taş, 4 yataklı yoğum bakım ünitesinin yanı sıra diş protez hizmeti verdiklerini de belirterek, "2 odalı ameliyathanemiz aktif olarak kullanılmakta. Diyaliz hastalarımız haftanın 6 günü hizmet almaktadır. Hepatit B ve Hepatit C hasta kabul etmekteyiz. Ağrı polikliniği, algoloji sınır blokları, kronik ağrı tedavilerine de cevap verebiliyoruz. Solunum fonksiyon testi yapılabilmekte olup astım ve KOAH hastalarının da tanı ve tedavisini takip ediyoruz" diye konuştu.

Evde bakım hizmeti hakkında da bilgi veren Taş, hafta içi her gün evde bakım hizmetlerinin uzman hekimler gözetiminde aktif olarak yürütüldüğünü, 18 hastanın aylık programlar dahilinde takip altında olduğunu ve bugüne kadar 174 kişiye evde bakım hizmeti verildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması