Tunceli'de engelli çocukların kayak keyfi

Koruma altında bulunan engelli çocuklar, Ovacık ilçesinde karlı yollarda kızaklarla kaydı

Tunceli'de engelli çocukların kayak keyfi
Tunceli'de engelli çocukların kayak keyfi
GİRİŞ 30.01.2015 12:00 GÜNCELLEME 30.01.2015 12:00

Tunceli'de koruma altında bulunan engelli çocuklar, Ovacık ilçesinde karla kaplanmış yollarda kızakla kaymanın keyfini çıkardı.

Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Bedri Es Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde bakım ve koruma altında bulunan 13-18 yaş arası 10 çocuk görevliler nezaretinde, ilçedeki karlı yollarda kızaklarla kayak yaptı.

Merkezde görevli psikolog Özkan Uç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "3 yıldır il merkezinde kar az olduğu için Ovacık ilçesine geliyoruz. Çocuklarımız için ciddi anlamda moral motivasyon oluyor. Döndüklerinde kendileri için bir anı oluyor" dedi.

Etkinliğin engelli çocuklar için iyi bir rehabilitasyon olduğunu da vurgulayan Uç, "Çocuklar dışarıda nasıl yaşaması gerektiğini, bağımsız yaşama koşullarını bir şekilde kazanıyorlar. Ciddi bir etkinlik olarak düşünüyoruz ve her sene yapıyoruz. Bundan sonraki yıllarda da tekrarlamayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Uç, engelli çocukların bu tür etkinliklerde bir şeyler yapabilmesinin önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Etkinliğin güzel olan tarafı çocukların bunu yapabilmeleri. Engellilere, 'çok fazla bir şey yapamazlar, evden dışarı çıkamazlar' diye bir bakış vardır. Biz bunu yıkmaya çalışıyoruz. Gerek il müdürlüğümüzün gerek rehabilitasyon merkezimizin katkılarıyla bu tarz çalışmaları yürütüyoruz. Ovacık halkına da teşekkür ediyoruz. Yaklaşımları gerçekten iyi. Her birini kendi evlatları gibi kabulleniyorlar, sahipleniyorlar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler