Kuvvetli lodos etkisini göstermeye başladı

Saatteki hızının 100 km'ye kadar çıkması beklenen kuvvetli lodos Marmara Bölgesi'nde etkisini göstermeye başladı.

Kuvvetli lodos etkisini göstermeye başladı
Kuvvetli lodos etkisini göstermeye başladı
GİRİŞ 31.01.2015 07:40 GÜNCELLEME 31.01.2015 13:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Meteoroloji'nin ardı ardına uyarısını yaptığı kuvvetli lodos Marmara Bölgesi'nde etkisini göstermeye başladı.

Rüzgarın şiddetinin yer yer 80-100 kilometre/saate ulaşması bekleniyor. Yetkililer, 2 Şubat'a kadar etkili olacağı tahmin edilen lodos nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi gibi olayların yaşanabileceğini belirterek, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

BEKLENEN FIRTINA İSTANBUL'DA

BEŞİKTAŞ AĞAÇ DEVRİLDİ, YOL KAPANDI

Sabah saatlerinden itibaren İstanbul genelinde etkili olan lodos nedeniyle, Barbaros Bulvarı Beşiktaş istikametinde yol kenarında bulunan ağaç devrildi. Devrilen ağaç yolu trafiğe kapattı; şans eseri yaralanan olmadı.

Ağacın devrildiği bölgeye gelen polis ekipleri, trafiğin Levent istikametinde olan şeritten çift yönlü akmasını sağladı. Bölgeye gelen belediye ekipleri de elektrikli testerelerle devrilen ağacı parçalara ayırdı. Ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından kesilerek parçalara ayrılan ağaç yoldan kaldırıldı.

Trafik, ağacın kaldırılmasının ardından normale döndü.

ÇANAKKALE'DE FERİBOT SEFERLERİ GÜÇLÜKLE YAPILIYOR

Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle boğaz hattındaki deniz ulaşımı güçlükle yapılabiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan fırtına, Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerini olumsuz etkiledi.

Feribotların iskeleye yanaşma ve kalkma manevraları güçlükle yapılırken fırtına nedeniyle geçici olarak durdurulan Lapseki-Gelibolu hattından Çanakkale'ye gönderilen araçlar kentte uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları için boğaz hattındaki seferlerin saatsiz olarak yapıldığını kaydetti.

GÖKÇEADA'DA BİR CAMİNİN KÜLAHI DEVRİLDİ

Kuzey Ege'de etkili olan fırtına, Gökçeada ilçesinde bir caminin külahının devrilmesi ve iki evin çatılarının hasar görmesine yol açtı. İlçede dün öğleden itibaren etkili olan, akşama doğru şiddetini artıran ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Gökçeada'daki Fatih Camisi'nin külahı devrildi. Fırtınadan iki evin çatıları hasar gördü. Bazı iş yerlerinin önlerindeki buzdolapları da yıkıldı.

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, fırtına nedeniyle ilçeye ulaşımın durduğunu söyledi. Olumsuz hava koşulları dolayısıyla zaman zaman elektrik kesintisi yaşandığını ifade eden Çetin, "Bu kesintilerin nereden kaynaklandığı, arıza tespit cihazlarıyla belirlenebilecek. Hasar, deniz altındaki kablolardan mı kaynaklanıyor ya da başka bir noktada mı sıkıntı var, bunu Eceabat'tan gelecek ekip tespit edebilecek" diye konuştu.

MARMARA DENİZİ'NDE ULAŞIMA LODOS ENGELİ

 Şiddetli lodos Marmara Denizi'nde ulaşımı olumsuz etkiledi. Alınan bilgiye göre, Marmara Denizi'nde, akşam saatlerinde başlayan ve gece de etkisini sürdüren lodos nedeniyle yerli ve yabancı bandıralı bazı şilepler yollarına devam edemedi. Hızı zaman zaman 90 kilometreye ulaşan lodostan olumsuz etkilenen 71 şilep ve tanker, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerinde demirledi.

Gemi personeli de zaman zaman 6 metreye ulaşan dalgalar yüzünden karaya çıkamadı. Gemilerin, hava koşullarının düzelmesinin ardından rotalarına göre hareket edeceği belirtildi. Bu arada, fırtına balıkçıları da olumsuz etkiledi. Ava çıkan tekneler, poyraz dolayısıyla Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındı. Meteroloji yetkilileri şiddetli fırtınanın etkisini sürdürmesinin beklendiğini,vatandaşların meydana gelecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

YORUMLAR 2
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    bişey yok amanda abartınız
    Cevapla
  • uğur demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Suan vapur ile karşıya geçiyorum :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak