Vali Coş'un annesinden tek kişilik eylem

Isparta'da ağaçların sökülerek başka yere taşınmasına tepki gösteren Hüseyin Avni Coş'un annesi Feride Coş, iş makinelerinin arasına daldı.

Vali Coş'un annesinden tek kişilik eylem
Vali Coş'un annesinden tek kişilik eylem
GİRİŞ 03.02.2015 19:41 GÜNCELLEME 04.02.2015 07:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Isparta Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yeni Mahalle’de göl kenarındaki ağaçları başka bir yere nakletmek amacıyla sökümüne başladı.

Ağaçlar özel bir iş makinesi yardımıyla topraktan çıkarılırken, mahalle sakinlerinden Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un annesi Feride Coş duruma tepki gösterdi.

"BU AĞAÇ KATLİAMINI KİMSE GÖRMÜYOR"

İş makinelerinin arasına dalan Feride Coş, "İstanbul’da ağaçlar söküldü, Türkiye ayağa kaldırıldı. Şimdi bu ağaç katliamını kimse görmüyor. Çevre kirliliğinin önlenmesi için mücadele ediyoruz" dedi.

"BUNU SÖKENLER SUÇLUDUR"

Olayın mahkemeye yansıdığını, karar çıkmadan ağaçların sökülmemesi gerektiğini belirten Feride Coş, "Bunu sökenler de suçludur. O belediye reisi gelsin, konuşsun. Biz burada yapılacak imar tadilatına karşıyız. Bu mahalle kurulalı 55 yıl oldu. Şahsi menfaatleri için ağaçlar kaldırılıyor" diye konuştu.

EĞİRDİR BELEDİYESİ: İDDİALAR ASILSIZDIR

Feride Coş, tepkisinin ardından olay yerinden ayrılırken, belediye ekipleri ağaç sökme işlemine devam etti. Demokrat Partili belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Orman Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, Yeni Mahalle’deki yetişmiş ağaçlarımız itinayla yerlerinden alınarak rekreasyon alanımızda hazırlanan yeni yerlerine nakledilmiştir. Ağaçların kesilip, katledildiği yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Bu tür ağaçların yer değiştirme işlemleri her belediyede olduğu gibi ilçemizde de rutin olarak yapılmaktadır" denildi.

YORUMLAR 5
  • Özgür 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar anadoluda saban kırana ölüm cezası verildiği gibi artık ağaç sökmek de büyük bir suç olmalı.
    Cevapla
  • madceng 9 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık bu ağaç yalanını. Daha dün bile binlerce hektar yani milyonlarca ağaç yandı. Git onlara yas tut
    Cevapla
  • orhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Emin ol o teyzemiz yasını tutmuşdur.Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok "madceng" ! Yetişmiş ağacı söküp başka yere götürmenin ne gibi bir açıklaması olabilir?
    Cevapla
  • cihat 9 yıl önce Şikayet Et
    orjinal bir aile)
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    agac hirsizligi ne guzel yetismis agaci sen tut al baska yere dik ne ala memleket
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma