TÜRGEV'den engelli Suriyelilere destek

TÜRGEV Yönetim Kurulu üyeleri, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte kalan engelli 20 Suriyeliye, akülü sandalye hediye etti

TÜRGEV'den engelli Suriyelilere destek
TÜRGEV'den engelli Suriyelilere destek
GİRİŞ 28.02.2015 14:23 GÜNCELLEME 28.02.2015 14:23

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyeleri, Nizip ilçesindeki çadır ve konteyner kentte kalan engelli 20 Suriyeliye, akülü sandalye hediye etti.

Nizip'e gelen heyette TÜRGEV Genel Müdür Yardımcısı Elif Batur, yönetim kurulu üyeleri ile TÜRGEV yurtlarında kalan öğrenciler yer aldı. Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kentte gelen heyeti, Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve Kamp Müdürü Halil Kendirci karşıladı.

Yetkililerden konteyner kentteki çalışmalarla ilgili bilgi alan heyet, daha sonra kamp idaresinin belirlediği engelli Suriyelileri kaldıkları konteynerlerde ziyaret etti. Ziyarette engelliler ile yakından ilgilenen Batur ve beraberindekiler, ailelere ve çocuklarına hediyeler, engellilere ise akülü sandalye hediye etti.

Yapılan dağıtımın ardından gazetecilere açıklama yapan Elif Batur, TÜRGEV'e ait 24 yurtta Suriyeli sığınmacılara yönelik çalışma başlattıklarını söyledi.

Akülü sandalye projesinin de bunlardan birisi olduğunu ifade eden Batur, şunları kaydetti.

''Başlattığımız projeye yurtta kalan öğrencilerimizin çok büyük bir ilgisi oldu. Bu sayede akülü sandalye sayısını 20'ye çıkardık. Bizler dağıtım sırasında bu insanların mutlu olduğunu gördük, bu da hepimizi mutlu etti. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Buradaki durumdan etkilenen öğrencilerimiz, yurtlarına gider gitmez yeni kermesler yaparak toplayacakları bağışlarla yeni projeler hazırlayacaklar."

Akülü sandalyelere kavuşan ve mutlulukları gözlerinden okunan Suriyeliler ise yapılan yardımlardan dolayı TÜRGEV heyetine teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!