Bitki Islahında Son Gelişmeler çalıştayı

Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Türkiye Bitki Islahçıları Birliği (BİSAB) Başkanı Doç. Dr. Yalçın Kaya, çalıştayın tohumculuk sektörü için çok yararlı ve üst seviyede geçtiğini belirti.

Bitki Islahında Son Gelişmeler çalıştayı
Bitki Islahında Son Gelişmeler çalıştayı
GİRİŞ 01.03.2015 08:36 GÜNCELLEME 01.03.2015 08:36

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın İngiltere'den Worcester ve Warwick Üniversiteleri ile Türkiye'denSabancı Üniversitesi, Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından British Council ve Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) , Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB), Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (TSÜAB) ve desteğiyle 22-27 Şubat tarihlerinde Antalya'da düzenlendiğini anımsattı.

Dünyanın 15 farklı ülkesinden yaklaşık 250 bilim insanı ve sektör temsilcilerinin katılığı çalıştayı düzenleyen Trakya Üniversitesi Bitki Islahı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Türkiye Bitki Islahçıları Birliği (BİSAB) Başkanı Doç. Dr. Kaya, "Çalıştayın ülkemiz tohumculuk sektörü için çok yararlı ve üst seviyede geçti" dedi.

Kaya, özellikle son dönemde tıpta gündeme gelen gen terapi ve DNA makası denilen ileri teknolojilerin tohumculuk sektöründeki uygulamaları gibi pek çok değişik yeni metot ve konuların, çalıştayda ele alındığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!