8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
GİRİŞ 06.03.2015 17:50 GÜNCELLEME 06.03.2015 17:50

Aksoy, mesajında, kadınların toplumsal ve siyasal yaşama daha etkin şekilde katılmasının, çağdaşlığın en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti.

Milletlerin ve devletlerin kadına verdikleri değer ölçüsünde, statü kazandığını vurgulayan Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumların ileri taşınması, gelişmesi ve muasır medeniyet seviyesine ulaşabilmeleri için kadının topluma dahil şekilde yaşayabilmesi ve gerekli eğitimi alabilmesi ile mümkündür. Kadın dinimizce de oldukça büyük öneme sahiptir ki, 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisi de bunu işaret etmektedir. Günümüz dünyasında kadına verilen değer, medeniyet ölçeğinin bir aynasını oluşturmaktadır. Bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak kadınlarımız için çeşitli çalışmalar yapmaktayız ve kadınlarımızla istişare içerisinde olarak bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki kadını baş tacı yapan milletler asla yollarından şaşmazlar. Bu vesile ile Safranbolu’muzdaki ve tüm dünyadaki, haklarını kesinlikle ödeyemeyeceğimiz, fedakar, cefakar kadınlarımızın bu müstesna günlerini en kalbi duygularımla kutluyorum.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir