İstanbul Üniversitesi karıştı!

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin, Halepçe katliamı ve Beyazıt olaylarında hayatını kaybedenleri anma eyleminde gerginlik yaşandı.

GİRİŞ 16.03.2015 16:23 GÜNCELLEME 16.03.2015 16:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eczacılık Fakültesi önünde açıklama yaptıktan sonra ana kampüse girmek isteyen öğrenciler, kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlilerini dövdü.

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinden oluşan çeşitli gruplar, 16 Mart 1978’de çıkan üniversite olaylarında ölen 7 öğrenci ile 16 Mart 1988’de Halepçe’de öldürülenler için anma yürüyüşü düzenledi.

Gruplardan bazıları, Fen Fakültesi kapısından çıkarak eylemlerini olaysız gerçekleştirirken, bazı gruplar Edebiyat Fakültesi kapısından çıkış yapmak istedi. Ancak yürüyüşten dolayı trafiğin kapanacağını belirten polis buna izin vermedi. Bunun üzerine polis ekipleri ile öğrenciler arasında Edebiyat Fakültesi kapısında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Öğrenciler, dışarıda önlem alan polis ekiplerine ellerine geçirdikleri her şeyi fırlattı. Polisin karşılık vermemesi üzerine gerginlik kısa sürede biterken, öğrenciler Fen Fakültesi kapısına yöneldi. Fen Fakültesi’nden Eczacılık Fakültesi’ne yürüyen öğrenciler, burada saygı duruşunda bulunup, basın açıklaması yaptıktan sonra ana kampüse doğru yürüyüşe geçti. Özel güvenlikçiler, esnaf kapısından ana kampüse girmek isteyen öğrencilere kimlik kontrolü yapmak isteyince kavga çıktı.

Öğrenciler, toplu halde içeri girmelerine karşı çıkan özel güvenlik görevlilerine tekme tokat saldırdı. Bazı güvenlik görevlileri, öğrencilerin arasından kaçarak uzaklaşmaya çalıştı. Öğrenciler, kapıyı zorlayarak içeriye girerken, özel güvenlik görevlileri de geri çekilmek zorunda kaldı. Öğrencilerin içeriye girmesi ile gerginlik sona erdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • haysin 9 yıl önce Şikayet Et
    MHP bu ülkeyi 1980 öncesine taşıyor yetkilileri bu konuda uyarıyorum
    Cevapla
  • Gonyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    seçim yaklaşınca yeniden üniversiteleri tutuşturuyorlar istiyorlar ki anarşi çıksın ortalık karışsın ölen,yaralanan kimsenin umurunda değil
    Cevapla
  • ppp 9 yıl önce Şikayet Et
    ilişiğini kes şunların.akılları başlarına gelsin.yarın bunlar devlette görev alacaklar.daha büyük sorun olacak.biz de öğrencilik yaptık.bu tipleri iyi bilirim
    Cevapla
  • ferhat s 9 yıl önce Şikayet Et
    bizim universitelerimiz okulmu? yoksa militanmi yetsiyor bu okullarda BU tür ögrenciler okuldan atilmali. esek gibi sokakta hamalik etsinler akillanrlar blki.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?