Kütüphane Haftası

Ayvalık'ta ilkokul öğrencileri Kütüphane Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okudu

Kütüphane Haftası
Kütüphane Haftası
GİRİŞ 01.04.2015 17:18 GÜNCELLEME 01.04.2015 17:18

Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Ayvalık'ta ilkokul öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı'nda kitap okudu.

Güneşli bir havada gerçekleşen etkinlikte, çocuklar topluca kitap okuyarak, okuma alışkanlığını yitiren büyüklerinin takdirini kazandı, onlara örnek oldu.

Ayvalık'taki okullardan öğretmenleriyle kitap okuma etkinliğine katılan çocuklar, yaklaşık bir saat kitap okuyarak, farkındalığı sağlayabilmeyi hedefledi.

Ayvalık Halk Kütüphanesi Müdürü Aygül Öncel, vatandaşların okuma alışkanlığı edinmesini sağlamak amacıyla ülke genelinde 81 ilde bu kampanyanın gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bu yıl "Kitapla Barışıyoruz, Kitap okuyoruz" sloganıyla miniklerle gerçekleştirilen etkinlikle okuma alışkanlığının, çocukluk çağından itibaren her insanın kazanması gerektiğini belirten Öncel, "Bu etkinlik sadece çocuklara yönelik değil, ama yetişkinler nedense kitap okumaya fazla ilgi göstermiyorlar. Ama çocuklarımız bugün bu etkinliğimize katılarak, etkinliğimizi daha da fazla zenginleştirdiler" dedi.

Ayvalıklı yazar Feyza Hepçilingirler ise yapılan etkinliğin göstermelik olduğunu ileri sürerek, çocuklar için asıl önemlisinin evlerinde kitap okuyup, okumadıklarını gözlemlemek olduğunun altını çizdi.

Gün geçtikçe kitap okuma oranının düşmesine fazla karamsar bakılmaması gerektiğini ifade eden Hepçilingirler, "Çok kitap okuyan gençlerimiz de var. Ama çocuklarımızın ellerine daha küçücük yaşta tabletleri tutuşturuyoruz. Biz bu tabletleri bir çağ atlama aracı görüyoruz ama çocuk onu sadece oyun aracı olarak görüyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler