Afgan mülteciler Batman'da bir araya geldi

Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Batman temsilcisi Esadullah Serhoş tarafından kültür merkezinde bir etkinlik düzenlendi.

Afgan mülteciler Batman'da bir araya geldi
Afgan mülteciler Batman'da bir araya geldi
GİRİŞ 07.04.2015 13:10 GÜNCELLEME 07.04.2015 15:10

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan tören ve etkinliklerde şehitler için yapılan saygı  duruşu yapılıp ardından Türkiye ve Afganistan İstiklal Marşları okundu. Törene Afgan Mülteciler Dayanışma ve yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Hekmat, Araştırmacı yazar İshaq Fayyaz, Hazara Öğrenciler Birliğin temsilcis Dr. Abbas Hossaini, Mülteciler ve sığınmacılar aktivisti  Dr.Zakira Frotan,  Insan Hakların Aktivisti  Suzan Tunç Yıldırım, Hazaralar Kültür Ve Dayanışma Derneğin Başkanı Muhammed Gül, Batman Mazlum-Der Başkanı,Türk Dünyasının çeşitli sivil toplum örgütleri ve çok sayıda Afganistanlı aileler katıldı.

Batman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, Türkiye'nin farklı illerinden gelen Afganistanlı vatandaşların katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Esadullah Serhoş, 20 yıl önce Afganistan'da Taliban tarafından şehit edilen Abdül Ali Mezari ile yıllar önce Pakistan'da şehit olan şehit Hüseyin Yusufi'yi rahmetle yad ettiğini söyledi.Törende konuşmacılar Hazara Türklerinin yaşadığı zulümleri anlattı. Program dahilinde okunan şiirler salonda duygusal anlar yaşattı.Türkiyede yaşayan Afganistanlı yerel sanatçıların, Afgan Mücahidi Abdül Ali Mezari için seslendirdikleri şarkılar salonda ilgiyle izlendi.

Anma merasimin hemen ardından Afganistan'd son zamanlarda yaşanan  insan yakma, rehine tutma  ve kaçırma gibi olayları kınanarak şehitler için mumlar yakılıp dua edildi.Program sonunda Esadullah serhoş, katılan Konuşmacılara Mezari ve düşüncelerini anlatan değerli kitapları hediye etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması