Okyanus yaşantısını okulun bodrumuna taşıdılar

Bilecik'te, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, okulun bodrum katına okyanus canlılarını ve yaşantısını içeren bir tablo resmediyor

Okyanus yaşantısını okulun bodrumuna taşıdılar
Okyanus yaşantısını okulun bodrumuna taşıdılar
GİRİŞ 26.05.2015 11:54 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:54

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, okulun bodrum katına okyanus canlılarını ve yaşantısını içeren bir tablo resmediyor.

Personelin de destek verdiği çalışma kapsamında okyanus canlıları yanı sıra efsanevi batık kıta 'Atlantis' de resmediliyor.

Resim öğretmeni Murathan Kesici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerle birlikte resim dersliğinin imkanları ölçüsünde çok dar bir alan içerisinde kaldıklarını ve okulun bodrum katına okyanus resmetmeye karar verdiklerini belirterek, "Çünkü okyanusların altı çok canlı ve renkli alanlardır. O renkler buraya yansısın istedik. Zamanımız yettiğince bu projeyi gerçekleştirmek için uğraştık" dedi.

Çocuklarımızla, öğretmenlerimizle ve personelimizle okula küçük bir anı bırakalım istediklerini dile getiren Kesici, şöyle konuştu:

"Dünyamızı canlandıralım ve renklendirelim istedik. Bu kapsamda 3 boyutlu çalışmalarımız da oldu. Çocukların hayal dünyasını değiştirecek şeyler de planladık. Tavanda resimlerimiz var, çalışmamız bittiğinde tabanda da resimlerimiz olacak. Çalışmamız biraz uzun sürdü, ilk dönem planlama dönemi olarak geçti. İkinci dönem boyamaya ve figürleri çizmeye başladık. Bu arada en büyük güçlüğümüz 2 saat seçmeli resim dersimiz var, onun dışındaki resim dersimizi saati 1 saat. Bu 1 saat içinde de çocuğun malzemelerini hazırlaması ve temizliğini yağması ders saatinin yarısını alıyor. Öğrencilerimiz geriye kalan zamanlarında geldiler, okul çıkışı zamanlarını değerlendirdiler. Buradaki en büyük sıkıntımız, ilköğretim okullarında resim dersinin 1 saatle sınırlı olması. Bu 1 saat bizi çok yoruyor. O 1 saatin içinde de öğrencilerimizin çok büyük bir iş çıkarttıklarını düşünüyorum."

Öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak

Yapılan resim çalışmasının öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacağını anlatan Kesici, öğrencilerin görselliklerinin ve renk algılarının geliştiğini vurguladı.

Öğrencilerin, yaşadıkları dünya içerisinde farklılıkların farkına varacaklarını ifade eden Kesici, sözlerini şöyle tamamladı:

"Denizaltında hangi canlılar var gibi hem bilgi hem de renksel ve düşünsel dünyalarını zenginleştirmek adına çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dünyamızda çocukların hayal dünyaları televizyonla sınırlı kalmaya başladı. Ben çocuklara gerçekten içinde yaşadıkları bu dünyayı değiştirebilecekleri bir fırsat yaratmak istedim. Çevrelerini renklendirerek bile bunu değiştirebileceklerini görmelerini istedim. Dünyayı değiştirebilir ve güzel şeyler ilave edebiliriz. Nasıl değiştirebilecekleri konusunda sadece ipuçları vermek gerekiyor, bundan sonrasını çocuklar alıp götürüyorlar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri