Savcı ünlü isimleri ifadeye çağırdı: Suçlama...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven'i 'terör propagandası yapmak'tan ifadeye çağırdı.

Savcı ünlü isimleri ifadeye çağırdı: Suçlama...
Savcı ünlü isimleri ifadeye çağırdı: Suçlama...
GİRİŞ 28.05.2015 14:36 GÜNCELLEME 28.05.2015 16:13
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

El Cezire'den Selahattin Günday'ın özel haberine göre; Gezi eylemleri sırasında öldürülen Berkin Elvan'ın soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırıya uğradığı gün sosyal medyadan yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada, şüpheliler arasında ilk sırada gazeteci Mirgün Cabas yer aldı. Cabas, savcılık tarafından şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere çağrıldı. Cabas, 'Terör örgütü propagandası' yapmak ile suçlanıyor. Cabas'ın yanı sıra Koray Çalışkan, Pelin Batu ve Banu Güven gibi isimler de olay günü sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla soruşturmaya dahil edildi.

Mirgün Cabas, savcı Mehmet Selim Kiraz'ın saldırganlar tarafından rehin alındığı gün "Bu eylem nasıl biterse bitsin, çıkarılacak tek ders var; çocukları vurmayın, anneleri yuhalatmayın" sözlerini twitter hesabından paylaştı. Bu sözler, kamuoyunda bazı kesimlerin tepkisini çekti.

Cabas, bu gelişmelerin ardından "Dünkü tweetimle üzdüklerimden, başta şehit savcı Selim Kiraz'ın yakınları olmak üzere içtenlikle özür dilerim. Hiçbir davanın terörü mazur gösteremeyeceğini hayatım boyunca savundum. Hem kendimi hem de çalıştığım kanalı ve grubu hedef alan bir linç kampayasına izin verdiğim için de kendime kızgınım" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 6
  • 1302 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kafir,zalimleri ve asya münafıklarının zıddına Ayasofya hemen açılmalı. islam alemi bunu beklemekte.
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Yahudi Baronların MAAŞLI MİLİTANLARI gazeteci kılıklı ajanlar !
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Okkali bi ceza yese biri de gazeteci musvettelerinin dokunulmaz olmadigini görsek
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kişilerin hiç birini okumam seyretmem ve sevmem ama terör suçu işledi için mi...! hdp li vekiller hergün işliyor onların ayrıcalığımı var acaba....?
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    "Yeni Türkiye" diyoruz tamam da , "Eski Türkiyede" olan şeyler bunlar!
    Cevapla
  • Bilal BAĞCI 8 yıl önce Şikayet Et
    İfade özgürlüğü hiç bir zaman terör seviciliği ile vucut bulmaz hiçbir ülkede bunların yaptığı sizce ifade özgürlüğü denecek masumiyettemi insan öldürenleri yüceltmeleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza