Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışmalar devam ediyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, yapımı devam Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nde inşaat çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışmalar devam ediyor
Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışmalar devam ediyor
GİRİŞ 29.05.2015 19:53 GÜNCELLEME 29.05.2015 19:53

Doğukent Mahallesi'nde "bölge hastanesi" olarak yapımına başlanan kampüste incelemelerde bulunan Alpay, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Alpay, projenin hayata geçmesi ile Elazığ'ın sağlık alanında bölgeye hitap edeceğini belirterek, inşaat çalışmalarının 30 ayda bitirilecek şekilde devam ettiğini ifade etti.

Entegre sağlık kampüsünün sadece Elazığ için değil, bölge açısından da önemli bir proje olduğuna işaret eden Alpay, bölge insanına sağlık ve ekonomi anlamında büyük katkılar sunacağını vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bilindiği gibi 1038 yataklı genel hastane olarak planlanmıştı, ancak proje çok daha büyüdü. 60 yataklı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilave edildi. Toplamda 1098 yataklı muhteşem bir proje haline geldi. Şu anda planlanan şekilde inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Hiç bir gecikme yok. 300'ü teknik personel olmak üzere toplam 2 bin kişi tam vardiya çalışmaya başladığında inşallah hastane süresinde bitirilecek."

Tamamlandığında 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacak

Alpay, her yönüyle modern ve teknolojik donanıma sahip olacak hastanenin diğer önemli bir özelliğinin ise şehrin deprem bölgesinde olduğu düşünülerek deprem izolatörlerinin de yapılması olduğunu kaydetti.

Projenin hayata geçirilmesi ile sağlık kampüsünün kentin önemli dinamiklerinden biri olacağını ifade eden Alpay, "Yapım süresi içerisinde bu şehre ekonomik anlamda ciddi anlamda katkılar sağlayacak. Ama bizim asıl önemsediğimiz şey tamamlanmasıyla birlikte 2 bin 500 kişiye sıfırdan iş imkanı sağlayacak olmasıdır. İşsizliğin azalmasına önemli katkı sağlayacak. İş adamlarının yatırımlarına doğrudan katkı sağlayacak bir proje olacak" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza