Türkiye'ye kaçan 2 DAEŞ militanı tutuklandı

Şanlıurfa'da askerler tarafından gözaltına alınan 2 IŞİD militanı, tutuklandı.

Türkiye'ye kaçan 2 DAEŞ militanı tutuklandı
Türkiye'ye kaçan 2 DAEŞ militanı tutuklandı
GİRİŞ 16.06.2015 21:16 GÜNCELLEME 16.06.2015 21:16

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan ve dün akşam saatlerinde kontrolünün YPG ve ÖSO’ya geçmesinin ardından silahlarını çanta ile Türkiye tarafına atarak kaçan ve sınırda askerler tarafından gözaltına alınan 2 DAEŞ militanı, bu akşam çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Telabyad’ın kontrolünün ÖSO ve YPG’ye geçmesinin ardından Türkiye’ye kaçarken gözaltına alınan 5 kişiden 3’ünün Suriye vatandaşı ve sığınmak için Türkiye’ye geldikleri saptanınca serbest bırakıldı. Diğer 2 kişinin ise Akçakale Sınır Kapısı’ndaki güvenlik kameralarından; içerisinde silah, mermi ve el bombası bulunan çantayı Türkiye tarafına attıktan sonra denetimini kaybettikleri Telabyad’dan kaçan DAEŞ militanları olduğu belirlendi.

Akçakale Emniyet Müdürlüğü’nde polisler tarafından yapılan sorgulamalarında Suriyeli olduğunu söyleyen, ancak yapıla araştırmada Kosova uyruklu oldukları belirlenen ve isimleri açıklanmayan 2 kişi, işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. 2 DAEŞ militanı, Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdikten sonra çıkarıldıklarını nöbetçi mahkemece tutuklandı.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor