PKK, koalisyonda hangi partileri istedi?

Terör örgütünün Kandil'deki liderleri Cemil Bayık gönlündeki koalisyon denklemini açıkladı. Bayık, HDP destekli AKP-CHP koalisyonu istedi.

PKK, koalisyonda hangi partileri istedi?
PKK, koalisyonda hangi partileri istedi?
GİRİŞ 22.06.2015 15:16 GÜNCELLEME 22.06.2015 15:16
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Cemil Bayık da HDP destekli AKP-CHP koalisyonu istedi. Bayık bu koalisyonun kendi ilkelerini kapsaması durumunda "HDP içinde de yer alabilir, dıştan da destekleyebilir" dedi.

PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'nın "HDP'nin eğer ilkelerimize uygun olursa CHP-AKP koalisyonuna destek veririz demesi ne anlama gelmektedir" sorusunu yanıtlayan Bayık "HDP kendi ilkeleri doğrultusunda kim hükümet olursa ona destek verebilir. Hatta kendi ilkeleri doğrultusunda kim gerçekten Türkiye’nin demokratikleşmesi temelinde Kürt sorununun çözümü, Alevilerin sorununun çözümü, başka toplumsal sorunların çözümünü kabul ederse onla koalisyon bile kurabilir. Ancak mevcut durumda HDP’nin böyle bir koalisyon kurma ihtimali yok. CHP ile zaten sayıları yetmiyor. Belki CHP’nin son dönemlerde yaşadığı değişiklikler çerçevesinde Kürt sorununun çözümü konusunda bir gelişme sağlanabilirdi, ama bu mümkün değil. Belki bir CHP-AKP koalisyonunda hem HDP’nin parlamentodaki güçlü varlığı hem de CHP’nin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünde HDP ile dayanışma içinde tutarlı bir adım atması AKP'yi Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun çözümü konusunda adım atacak bir noktaya getirilebilir. Sadece iki partinin bir araya gelmesini ifade eden bir CHP-AKP koalisyonu da AKP'nin demokratikleşme için adım atmasını sağlayamaz. AKP'nin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünde adım atmayacağı belli olmuştur. HDP ve CHP demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümü konusunda ortak bir tutuma girebilirlerse, demokratikleşme konusunda dayanışma içinde Türkiye'nin tüm demokrasi güçlerini harekete geçirebilirlerse, sadece bu durumda belki AKP'ye bir adım attırabilirler. Yoksa sadece CHP ile AKP’nin yan yana gelmesi hiçbir olumlu sonuç doğurmaz. Hatta toplumları aldatan ve tehlikeli sonuçlar ortaya çıkaran bir koalisyon olarak tarihe geçer. Dolayısıyla demokratikleşme hedefi olmayan böyle bir koalisyonun desteklenmesi de, içinde yer alınması da Türkiye'ye hayır getirmez." dedi.

YORUMLAR 14
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    yahu bu uyduruk haberleri yaparlar yarın chp ile anlaşırlarsa hah işte bakın onlar istedi oda oldu
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu mahlukatların ne ismini ne de resmini nede konusunu bu haber sitesinde görmek beni derinden üzüyor... Bu mahlukatlar için bu haberin altına yazdığım bu yorumdan bile utanıyorum ancak çok zoruma gidiyor artık belirtmek istedim
    Cevapla
  • Gerçek Muhalefet İstiyoruz 8 yıl önce Şikayet Et
    ben böyle huzur ve barış istemiyorum Savaş olacaksa onu istiyorum silahlı terör örgütü çocuk katilleri akıl verir oldu medyada haber oldular. Yazıklar olsun Yemin ediyorum Akp ye 3 kezoy vermiş biri olarak Artık oyum MHP ye Akp bu çözüm sürecinin yürütülüş yönteminde inat ediyor ve kaybetti kaybedecek.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    abd istiyor. ab istiyor. pkk istiyor. yavrusu olan parti istiyor. demek ki AkParti chp ile koalisyon kurmamalıdır...
    Cevapla
  • Yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    salt cogunluga bakacak olursak en mantiklisi ama chp nekadar Demokrat orasi aryi konu. silah birakma konusuna gelince önce siz silahlari birakip Adam gibi hdpye katilip üretici Politika yapin sonra demokratiklesmeden özgürlüklerden konusun. daglardan ahgam kesmekle olmuyor bu is
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak