Kayseri Şeker, Şarkışla'ya 20 bin tonluk silo yapacak

Kayseri Şeker Fabrikası, Sivas'ın Şarkışla ilçesine 20 bin tonluk silo yaptıracak.

Kayseri Şeker, Şarkışla'ya 20 bin tonluk silo yapacak
Kayseri Şeker, Şarkışla'ya 20 bin tonluk silo yapacak
GİRİŞ 30.06.2015 12:32 GÜNCELLEME 30.06.2015 12:32

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yaptığı yazılı açıklamada, Kayseri Şeker Fabrikasının Orta Anadolu ve Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından birisi olduğunu ifade etti.

Kayseri Şeker'in geçmişten devraldığı borçtan, kötü mirastan kurtulduğunu ve yatırım yapacak duruma geldikten sonra ilk faaliyetini Şarkışla’da gerçekleştirme kararı aldığını belirten Akay, şunları kaydetti:

"Geçen ay Şarkışla'da tarım market ve bölge müdürlüğünün temelleri atıldı. İnşallah 15 Eylül'de açılışı gerçekleştirilecek. Bu yatırımın gerçekleşmesinde bizlere katkısı olan belediye başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımızın desteğinden sonra da Şarkışla’ya yatırımlara devam etme kararı aldık. Şimdi de Kayseri Şeker olarak lisanslı depoculuk şirketi kurduk. Bu hizmet size yatırım olarak sunulacak. Burada 20 bin tonluk silo yatırımı kararı verildi. Bunun çalışmaları yapılıyor. İnşallah ağustos ayının ortalarında bunun temeli atılacak"

Lisanslı depoculuğun başka yatırımları da beraberinde getireceğini ifade eden Akay, sertifikalı tohumculuğun geliştirileceğini, arpa ve buğday gibi ürünlerde sözleşmeli üretim modellerinin uygulamaya başlanacağını vurguladı.

Akay, bu model uygulanınca şeker pancarında olduğu gibi tohumun, gübrenin, mazotun şirket tarafından sağlanacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması