"Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır Projesi"

Proje kapsamında psikolog ve rehber öğretmenlere, "psiko-sosyal ön müdahale teknikleri eğitimi" verildi

"Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır Projesi"
"Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır Projesi"
GİRİŞ 01.07.2015 19:03 GÜNCELLEME 01.07.2015 19:03

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan, "Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır Projesi" devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, gönüllülük esasına göre yürütülen proje kapsamında psikolog ve rehber öğretmenlere, "psiko-sosyal ön müdahale teknikleri eğitimi" verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, madde bağımlılığıyla mücadele sürecinin, mağdur annelerin gönüllü mücadele isteğiyle başladığını belirtti.

Mağdur annelerin kendisine gelerek, "Evlatlarımızı uyuşturucunun ağından kurtaralım. Biz de bu işin içinde olmak, mücadeleye gönüllü katılmak istiyoruz" dediklerini ifade eden Yazıcı, o annelerin çağrısının projenin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Yazıcı, madde bağımlılığının toplumsal bir sorun olduğunu vurgulayarak, "Bu sorunun üstesinden gelmek için birlikte hareket ediyoruz. Sivil inisiyatif olmadan hiçbir hareket başarıya ulaşmaz. Biz de bu kampanyada toplumun tüm kesimleriyle, Tuzla halkıyla birlikte bu mücadeleyi sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision yayını sırasında İsrail’i protesto etti
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi