Afrikalı Müslümanlar için Türkiye anavatan

Fildişi Sahili Cumhuriyeti’nin farklı yerlerinde yaşayan milyonlarca Müslüman, cami ve medreseler için hayırsever Türk halkına teşekkür etti

Afrikalı Müslümanlar için Türkiye anavatan
Afrikalı Müslümanlar için Türkiye anavatan
GİRİŞ 06.07.2015 14:56 GÜNCELLEME 06.07.2015 14:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkent Abidjan yakınlarındaki Peka Dijvit adlı kasabada inşası devam eden medresede yakın zamanda 300 öğrenci eğitim almaya başlayacak. Bin 500 metrekarelik alana kurulacak medrese, yurt, sağlık ocağı, misafirhane ve cami gibi hizmetlerin verileceği külliye şeklinde inşa ediliyor.

“O fotoğraflarla başladı”

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, medrese inşaatına iki yıl önce karar verdiklerini dile getirdi. Kunt, süreci şöyle anlattı:

“O zaman buraya yardıma gelen arkadaşlar bize, birkaç fotoğraf ulaştırdı. Fotoğraflarda sayfa sayfa parçalanmış Kur’an-ı Kerim’i okuyan çocuklar vardı. O fotoğraflar üzerine buraya geldik. Buranın köylerinde Müslümanların eğitim gördüğü medreselerde benzer manzaralar tespit ettik. Bunun üzerine bir kampanya başlattık. Bağışçılarımızın da desteğiyle 15 bin 500 Kur’an-ı Kerim’i burada dağıttık. Medrese denildiğinde akla düzenli yapılar gelmemeli, bunların çoğu bizim köylerimizdeki samanlıklardan daha kötü durumda. Ortalama 20-30 metrekarelik bir alanda 100 öğrenci okuyor. Burasının Afrika’nın en gelişmiş ülkelerinden biri olduğu düşünülürse, durumun vahameti daha iyi anlaşılır.”

Yaklaşık 300 öğrencinin eğitim göreceği medresenin işlevi ve yapımı hakkında bilgi veren Kunt, “Bu civardaki öğrenciler, artık o samanlıkvari yerlerde değil, modern binalarda eğitim görecekler” diye konuştu. Türkiye’nin yaptığı yardımların ve verdiği desteğin Afrikalı Müslümanların gönlünü fethettiğini aktaran Kunt, “Afrikalı Müslümanlar, Türkiye’yi artık anavatanları olarak görüyor. Hepsinin bir ayağı artık Türkiye’de. Kendilerini, Osmanlı’nın bu topraklardaki mirasçıları olarak nitelendiriyorlar” dedi.

Öte yandan, Deniz Feneri Derneği öncülüğünde Abidjan’ın 140 kilometre kuzeyindeki Ndouci’de inşa edilen cami, vakit namazlarını sokaklarda kılan Müslümanların hizmetine sunulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ceviz 8 yıl önce Şikayet Et
    alacak devlet bu kardeşlerimizi yerleştierecek doğuya, doğudaki vatan hainlerinden daha çok sahip çıkar ülkemize...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu: Çok sayıda terörist öldürüldü
Son Dakika: Erdoğan'dan kritik kabul! Devlet Bahçeli ile görüşecek