"Osmanlı padişahları tarih şeridi" projesi

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan "Osmanlı padişahları tarih şeridi" projesinin kısa sürede tamamlanacak

"Osmanlı padişahları tarih şeridi" projesi
"Osmanlı padişahları tarih şeridi" projesi
GİRİŞ 29.07.2015 16:00 GÜNCELLEME 29.07.2015 16:00

Bilecik Belediyesi tarafından yaptırılan "Osmanlı padişahları tarih şeridi" projesinin kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Osmanlı Devletinin kuruluş toprakları olan Bilecik'te, Osmanlı padişahları ile dönemine ilişkin detaylı bilgilerin aktarılacağı, aynı zamanda sahip olacağı Osmanlı Sarayı has bahçe esintili peyzaj çalışmasıyla eşsiz bir görüntü sunulacağı kaydedildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay, Fen İşleri Müdürü Halit Doğan ile birlikte projeyi yerinde inceleyerek, yetkililerden çalışma hakkında bilgi alarak, projenin devam ettiğini dile getirdi.

Projede yapısal işlerin tamamlandığını bildiren Ay, "Şu aşamada peyzaj uygulamasına geçtik. Toprak tesviyesi yapıldı, peyzaj yapılacak alanlar belirlendi. Projede asıl olarak kendini gösterecek olan peyzaj ve süsleme çalışmaları kaldı. Bununla birlikte peyzaj çalışmasında gerekli olan bütün bitki, çiçek ve ağaçlarımız geldi. Peyzaj uygulamasıyla beraber özellikle Osmanlı saraylarında yapılan has bahçelerinden esinlenerek, projemizi uygulamaya çalıştık" ifadesinde bulundu. 

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir