AK Parti'den çözüm sürecine silah bırakma şartı

AK Parti seçim bildirgesinde demokratikleşmenin süreceği belirtilecek. "PKK silah bırakmadığı sürece çözüm için adım atılmayacak" denilecek

AK Parti'den çözüm sürecine silah bırakma şartı
AK Parti'den çözüm sürecine silah bırakma şartı
GİRİŞ 20.09.2015 08:29 GÜNCELLEME 20.09.2015 08:30
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

AK Parti, 1 Kasım milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim ettikten sonra seçim bildirgesi ve propaganda çalışmaları üzerine yoğunlaştı. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Antalya Milletvekili Lütfü Elvan, Malatya Milletvekili Taha Özhan'ın da içinde bulunduğu heyet 7 Haziran seçim bildirgesi üzerinden güncelleme yapıyor. Ancak ekonomi ve dar gelirli kesimlere yönelik vaatler baştan sona ele alınıyor.

SÜRECİN DEVAMI İÇİN SİLAH BIRAKMA ŞARTI

AK Parti, çözüm süreci boyunca da "terör" ile "kamu düzeni ve demokratikleşme" konularını birbirinden ayırdığını defalarca ortaya koymuştu. Bildirgede bunun altı kalın çizgilerle çizilecek. Bildirgede, Çözüm sürecinin "terör sorununu çözümü" için gündeme geldiği getirildiği, bu konuda adımlar atıldığını belirtilip, "Sürecin devamı için terör örgütünün silah bırakması şarttır. Aksi takdirde bu konuda ileri adım atılmayacaktır. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir" mesajı verilecek.

DEMOKRATİKLEŞME SÜRECEK 

Demokratikleşme sürecinin ise çözüm sürecinden bağımsız olduğu, bu konudaki adımların Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlar için atıldığı vurgusu yapılacak. Demokratikleşme kapsamında, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için gerekli adımların atılmaya devam edileceği belirtilecek. Terörle mücadelenin, demokratikleşme konusundaki kazanımların geriye gitmesine neden olmayacağı, vatandaşın bu konuda sıkıntı yaşamayacağı vurgulanacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminin bildirgede nasıl yer alacağı ise henüz netleşmedi. Başkanlık sistemi ile ilgili bölümün 7 Haziran'daki gibi mi korunacağı, metin çıkartılıp çıkartılmayacağı ya da daha geniş giriş girmeyeceğine önümüzdeki günlerde karar verilecek.

YENİ ADAYLARA BAYRAM TATİLİ YOK

AK parti yönetimi, milletvekili adaylarına bayramdan önce tam kadro Ankara'da olma talimatı verdi. Bayramdan önce; hem adaylarını tanıtacak hem de seçim beyannamesini açıklayacak olan AK Parti, milletvekili adaylarına ise genel merkezde bayramdan itibaren sahalara inme talimatı verecek. Milletvekili adaylarına, "Bayramda tatile gitmeyin, bayram süresince seçim bölgelerinizde çalışın, her köye her bucağa gidin. Vatandaşa daha yakın olun" diyecek. Adayları seçim stratejilerini de parti yönetimi anlatılacak. 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 137
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Silah bıraktık desinler yine cephaneliği doldursunlar ..çözüm yok ..bitecek bu PKK ..devam
    Cevapla
  • Olmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne çözüm sürecinden bahsediyorsun sayın başbakan yeter bırakın çözüm sürecini o süreç bir daha olmamalı partiye kan kaybettireceksin.
    Cevapla
  • hamdiye 8 yıl önce Şikayet Et
    silah bıraksa çözülmüş oluyor zaten bitiyor zaten ne adımı atacaksın? mide bulandırmayın seçime 3 kala.
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    bıraktık derler.2 sene depoları doldururlar. sonra yine başlarlar. verilen tavizlerle kalınır. her seferinde aynısını yapıyorlar.
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    isterseniz begenmeyin davutoglu;eger cozum surecine geri donmek diye bir niyetiniz olursa pkk terorunden daha buyugu kapidadir onuda ben simdi soylemek istemiyorum komplocu derler, 2016 ya kadar terorist denen bisey kalmamsi sart,tecelliler baska yone cevrilecek eger kadere yan cizerseniz, siz gidersiniz baskalari o kadere tabi edilir. pkk arti baska bir zalim topluluk hazirlaniyor fitne icin haberiniz ola demedi demeyin ekle kardes birde ismimi kopyalayan var ayiptir. nikimi ismimi kullanmayin .yoksa degisecegim ismi yorum icin.
    Cevapla
  • yeni nikiniz ne 8 yıl önce Şikayet Et
    abi çok derin meseleler dile getirmişsin. yeni nikiniz ne olacak. cevaplarsanız sizi takip ederiz, faydalanırız bilgilerinizden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar