Fetullah Gülen'e Anayasa Mahkemesi'nden red!

Anayasa Mahkemesi (AYM), Fetullah Gülen’in başvurunun kabul edilemez olduğuna, oy birliğiyle karar verdi.

Fetullah Gülen'e Anayasa Mahkemesi'nden red!
Fetullah Gülen'e Anayasa Mahkemesi'nden red!
GİRİŞ 06.10.2015 07:14 GÜNCELLEME 06.10.2015 08:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’de yayımlanan AYM kararına göre; Fetullah Gülen, 17 Şubat 2015 tarihinde, bir internet sitesinde yayımlanan “Sağlam: Gülen’in kullanım süresi doldu” başlıklı röportajın hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarını oluşturduğu iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yetkisizlik kararı verilerek soruşturma dosyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Nisan 2014 tarihli kararı ile kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Gülen’in anılan karar yaptığı itiraz, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesinin 28 Mayıs 2014 tarihli kararıyla reddedildi. Gülen, 24 Temmuz 2014 tarihinde AYM’ye bireysel başvuruda bulundu.

Fetullah Gülen’in bireysel başvurusunu inceleyen AYM heyeti, başvuru yollarının tüketilmemiş olması nedeniyle, başvurunun kabul edilemez olduğuna, oy birliğiyle karar verdi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

YORUMLAR 9
  • öğretmen 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu cemaat açıktan teröre sırtını yaslayan HDP'yi destekliyor. Gerçekten Allah yolunda hizmette bulunan bir cemaat böyle bir şeyi yapar mı hiç. Hala bu cemaatin emellerine hizmet eden kişiler var hemde halkın her kesiminden var. Bu kişiler nasıl bir düşünceye sahipler ki açıkça yanlış yolda ilerleyen bu yapının içinde hala hizmet ediyorlar. Kalpleri ve akılları artık kapanmış.
    Cevapla
  • Selahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Ortaokulda; her yerde sevilen, örnek gösterilen,dersleri çok başarılı bir gençtim. ortaokulda bu cemaat beni buldu. beraber cemaat evine gittiğim sınıf arkadaşım ise sigara- alkol kullanır kızlarla gezer, bunların sözünü dinlemezdi. bunlar bana değer vereceklerine, tam tersine arkadaşımı hep el üstünde tuttular. güya zeki olduğu için ona değer veriyorlarmış. bu durumda bende doğru olanın arkadaşım gibi asi ve serseri olmak olduğunu zannettim, kendi güzel vasıflarımı bırakıp arkadaşıma benzemeye çalıştım. Yıllar geçtikçe pekçok kötü alışkanlıklara sahip, hayatta bir mercimek boyu ilerleyememiş biri olduğumun farkına varınca bunların bana yaptığı kötülüğü anladım.
    Cevapla
  • Selahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla tanışmadan önceki halime yani 11-12 yaşlarındaki halime o zamanki ilimli,irfanlı halime ve tüm vasıflarıma dönmeyi çok istiyorum.Lütfen bunlarla tanışmadan önceki halime dönebilmek için bana dua ediniz. Allah razı olsun. Çünkü ben iyiyken kötüye dönüştüm bunların ters yönlendirmeleri sayesinde.
    Cevapla
  • SİVAS 8 yıl önce Şikayet Et
    AYM FETÖ YE TERÖR ÖRGÜTÜNDE VATANINA İHNET EDENDE ŞEREF OLMAZ DİYE RED ETMİŞ yargı normalleşiyor galiba
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Amca.ne oldu sana.Sözün geçmez oldu.Buralarda.Rektör,savcılar,kAYNAK HOLDİNGCİLER,Gazteci vakfı,kozacı daha kimler var kimler.daha yolcu var türkiyeden.merak etme.yakında etrafında kimse kalmayacak.TAYYİP BABA.Senin FİŞİNİ çekti.Sen anladıııın
    Cevapla
  • Hayy 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşlıktan çıkarıp yasadışı devrim yapmaya çalışan terörist haline getirmek daha mı hoş olur acaba? Vatandaş olmazsa iade isteğimiz sıkıntıya mı girer? Devletin hantal aklına bi yol gösterin mübarekler...:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı