Güvenlik güçlerimizden göz yaşartan davranış

Teröristlere karşı yürütülen operasyonlarda gece gündüz görev yapan güvenlik güçlerimizin hassasiyeti herkesi duygulandırıyor...

Güvenlik güçlerimizden göz yaşartan davranış
Güvenlik güçlerimizden göz yaşartan davranış
GİRİŞ 05.01.2016 16:37 GÜNCELLEME 05.01.2016 16:57
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Haber7-Özel

Doğu ve Güneydoğu'da PKK'lı teröristlere karşı devam eden süpürme operasyonları tüm hızıyla devam ederken, bölgeden tüm Türkiye'yi etkileyen görüntüler gelmeye devam ediyor. PKK-Vatandaş ayrımı yapılarak hassasiyetle süren operasyonlarda dikkat çeken anlar yaşanıyor. Diyarbakır Sur'da fotoğraflanan bu kare operasyonları gerçekleştiren asker ve polisimizin hakkaniyetini gözler önüne serdi.

Güvenlik güçlerimiz Sur'da boş bir evde kullandıkları bir kaç şekerin ve çayın parasını fazlasıyla bıraktı. Para ile birlikte notta bırakan güvenlik güçleri, "Hakkınızı helal edin biraz şekerinizi kullandık, Gönül isterdi ki rahatça çayımızı beraber içelim (inşallah olacak) Türkiye cumhuriyeti" diyerek 10 TL bıraktı.

İşte o görüntü;

HARAM YEMEYEN ORDU...

Öte yandan güvenlik güçlerimizin bu davranışı Osmanlı döneminde yaşanan benzer birkaç örneği akıllara getirdi.

Bir tanesi Yavuz Sultan Selim döneminden... Yavuz sultan selim Osmanlı ordusu Mısır seferine giderken haliyle bağlık bahçelik yerlerden geçiliyordu. Salkım üzümler, olgunlaşmış türlü türlü meyveler vardı. Yavuz Sultan Selim,'in içine bir şüphe düştü. 'Acaba askerim sahibinden izinsiz üzüm ve elma koparmış olabilir mi?' diye düşünüyordu. Sorgulattı, heybeler, torbalar araştırıldı, asker üzerinde hiç bir iz bulunamadı. Padişah rahatlamıştı. El açıp dua etti: "Ey Allah'ım!.. Bana haram yemeyen bir ordu ihsan ettiğin için Sana şükürler olsun.Sonra Yeniçeri Ağası'na dönüp şunları söyledi: "Eğer askerlerim içinde bir tek kimse sahibinden izinsiz bir meyve koparıp yese idi, Mısır seferinden vazgeçerdim. Çünkü hay ağa, haram yiten bir ordu ile beldelerin fethimümkün olamaz!.."

YERİNE PARA BAĞLADI...

Bir diğeri ise Kanuni döneminden... 

Sefere çıkan Kanuni Sultan Süleyman ve ordusu bir Hristiyan beldesinden geçerken, askerlerden kimisi üzüm bağlarından geçti. Olgunlaşan üzümler susuzluktan dudağı çatlamış askerlerden biri dayanamayıp, sahibinin haberi olmadan bir salkım üzüm kopardı. Yerine de bir keseye koyduğu parayı bağladı. Üzümü de yedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 78
  • MEMET 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ruh hangi engeli aşamaz Allahın izniyle.Ey bu davranışın gönül telini sızlatan yurdumun imanlı insanları gelin biz de bu mücadeleye hacet namazları vs. ile destek verelim .Allahın rahmeti,merhameti başta bu kardeşlerimiz olmak üzere cümle ümmetin üzerine olsun inşallah.
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    evet yavuz sultan selim in torunları Allah böyle güzel insanların sırtını yere getirirmi hiç
    Cevapla
  • ins 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizi gibilerin sayisini artirsin inş
    Cevapla
  • ekin su 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten ağladım. Allah bizim çocuklarımızı da öyle düşünceli etsin inşallah.
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    rabbim yardımcıları olsun dualarımız onlarla.işte bu yüzden rabbiminde izni ile muvaffak olacaklar inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması