ODTÜ saldırganlar okuldan atılacak

Üniversitede namaz kılan öğrencileri çivili sopalarla darp eden sol görüşlü marjinal saldırganlar tespit edildi.

ODTÜ saldırganlar okuldan atılacak
ODTÜ saldırganlar okuldan atılacak
GİRİŞ 29.01.2016 09:41 GÜNCELLEME 29.01.2016 09:41
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) namaz kılan öğrencileri darp eden sol görüşlü marjinal öğrenciler hakkında okul yönetimi soruşturma başlattı. Rektörlük tarafından başlatılan soruşturma kapsamında sopalarla, namaz kılan öğrencilere saldıranlar tespit edilerek savunma vermeleri istendi. Öğrencilerin savunmaları alındıktan sonra disiplin kurulunu toplayacak Rektörlük, saldırgan öğrenciler hakkında okuldan atılmaya varan ceza işlemi uygulayacak. Savunmalar 9 Şubat’ta alınacak. Saldırıya maruz kalan öğrenciler, ODTÜ’de bu tür olayların daha önce de yaşandığını belirterek, rektörlüğün gereken cezai işlemleri uygulamadığını söyledi.

DİSİPLİN SORUŞTURMASI

Sopalarla darp edilen öğrencilerin aldığı doktor raporlarının ardından şikayetçi olması üzerine hareke geçen ODTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkan Vekili Sema Güray Karaca, şikayet dilekçelerinde isimleri geçen öğrencilere soruşturma metni göndererek savunma vermelerini istedi. Metinde şu ifadelere yer verildi: “22 Aralık 2015 tarihinde saat 12.30 civarında Hazırlık Binası basketbol sahası açık alanında namaz kılan grup ile bir başka grup arasında sözlü tartışma olarak başlayan ve saat 14.00-14.30 civarında Kütüphane Binası altında bulunan mescit önüne gelen grup ile mescitten çıkan öğrenciler arasında vuku bulan sözlü sataşma, arbede ve/veya darp olayı içerisinde yer almanız iddia ve verilen şikayet dilekçesine istinaden Rektörlük Makamı tarafından disiplin soruşturması başlatılmıştır.”

GÜVENLİK ARTTIRILDI

ODTÜ’de yaşanan darp olayının ardından güvenlik önlemlerinin arttırılması gündemde. Buna göre; okula yabancı öğrencilerin girişi önlenecek. Dışarıdan gelen ziyaretçiler okulda görüşmek istediği kişiler tarafından teyit ettirildikten sonra okul içine girebilecek ve içeri girdikten sonra ise ziyaretçiden görüşeceği kimse sorumlu olacak.  ODTÜ girişlerinde kimlik kontrolü yapılacak, güvenlik kameraları ve güvenlik görevlileri sayısı arttırılıyor.

VANDALLARA TEPKİ YAĞMIŞTI

ODTÜ’de namaz kılan öğrencilerin darp edilmesi büyük tepki toplamıştı. Üniversitenin yanı sıra çeşitli şehirlerdeki protestolarda saldırganların cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak: Star

YORUMLAR 16
  • arif gören 8 yıl önce Şikayet Et
    O Rektör orada iken saldırganlar cezalandırılmaz. Hatta teşvik bile edilir. Bu olayda kilit adam Rektör'dür. Kimse hedef saptırmaya çalışmasın.
    Cevapla
  • sami 8 yıl önce Şikayet Et
    önce rektörü atın
    Cevapla
  • harunmert 8 yıl önce Şikayet Et
    Disiplin komisyonunda kimlerin olduğu önemli...Bırakın bu kavga olayını şimdiye kadar hangi disiplin soruşturmasında kaç kişi tehdit, terör örgütü propakandası vs. yüzünden üniversiteden atılmış ki...büyük ihtimal yargıya bile gitmeden en fazla 15 gün okuldan uzaklaştırma ile bu işin içinden sıyrılırlar...
    Cevapla
  • hicret 8 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi savcı görevlendirilmeli yöneticiler dahil kim varsa bunun arkasında hesap sorulmalı,öyle emsal cezalar verilmeliki bir daha böyle saldırılara bu ne idiğü belirsizler cüret etmesin
    Cevapla
  • ana 8 yıl önce Şikayet Et
    savcılık da işlem yapsın. üniversite ortamının gerçek dünyadan kopuk canları ne isterse yapabileceklerini sanıyor içki ile zom olmuş marksist solcular. savcı onlara kanunları hukuk devletini hatırlatır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!