Sur'da terör mağduruna ev müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Evini onarmak isteyen,, yapılacak imar planına göre onarabilir. Hasar parasını öderiz." dedi.

GİRİŞ 11.06.2016 06:31 GÜNCELLEME 11.06.2016 10:09
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sur eylem planını Diyarbakır’da açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “İsteyene parasını, isteyene ev vereceğiz” dedi. Özhaseki, “Evini onarmak isteyen, tapusu varsa, yapılacak imar planına göre onarabilir. Hasar parasını öderiz. Ama imara uygun olmayan evlerin onarılmasına izin vermeyiz. Diyarbakır’da TOKİ’nin yaptığı evler var. İsteyen buralardan ev alabilir. Evinin fiyatı daireyi karşılamıyorsa, kalan borcu yıllara bölünerek, harçlık şeklinde ödeyebilecek. Mardin’de, Şanlıurfa’da TOKİ’nin yaptığı evler var. İstanbul’da TOKİ’nin yaptığı güzel evler var. İsteyenlere buradan ev alma imkânı sunabiliriz. Evin farkını öder, gider İstanbul’dan evini alır ve oturur” dedi.

YORUMLAR 15
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    dogu anadolunun tekrar imar edilmesi meselesi cok can sikacak. Vergi vermeyen, teror ureten, aldigi hizmetlerin karsiligi olan ucreti odemeyen bir cografyanin insanlarina bu kadar sahip cikilmasi bati anadolu insani kusturecektir.
    Cevapla
  • eyup sabri 7 yıl önce Şikayet Et
    ya bakan bey ne istanbulu daha ne gelecek istanbulun basina belli degil sen istanbuldan oraya adam tesvik et istanbhul bosalt yapmayin bu yanlislari lutfrn
    Cevapla
  • ssdd 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten onlarda bunu istiyordu
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi vallaha hem barikat henden kurulurken ses çıkarma hem terörün yanında ol hem destek çık yardım et esnaf bile pkk paçavraları satarken sonra devlet benim paramla bunlara ev yapsın iyimiş vallaha yazık yazık bu millete
    Cevapla
  • El Turko 7 yıl önce Şikayet Et
    gidin şehit askerin polisin evini ailesinin onarımını yapın. brakın bu teröristleri.o kadar oyu verip o adar hendegin kazılmasını saglayan yardım eden teröristlere simdi brde parasal destek...ne guzel dunya. elektrik kacak evler devletten. tabi kudururlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...