Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam talepleri hakkında açıklama yaptı.

GİRİŞ 17.07.2016 19:13 GÜNCELLEME 17.07.2016 21:04
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul Kısıklı'daki evinin önünde bekleyen vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam talepleri hakkında, "Asla yok sayamayız. Hükümetimiz muhalefetle görüşmek suretiyle bir karara varacaktır. Bu kararı fazla da geciktiremeyiz" dedi.

Bunların karşısında bir olmak lazım. Birlik olacağız, kardeş olacağız ülkemizi onlara asla kaptırmayacağız. Şu anda emniyet güçleri birçok yerlere operasyonlar yapıyorlar ve bu operasyonları yapmak suretiyle bunlara gereken dersleri veriyorlar.

'MUTLAKA KARARA VARILACAK'

İdam konusunda mutlaka bir karara varılacaktır . Kardeşlerim sizin bu talebinizi hükümet olarak da devlet olarak da biliyoruz duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz yok sayamayız. Demokrasilerde halk ne diyorsa odur. Bu konuyu öyle zannediyorum ki, hükümetimiz ana muhalefetiyle görüşmek suretiyle mutlaka bir karara varılacaktır. Şu anda gerek Amerika gerek batı hepsine hükümetimiz yazılı mesajları gönderecek. Teröristbaşı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başını ABD'den isteyeceğiz.

'BU KADAR UCUZ DEĞİL'

-Bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır. Bu iş bu kadar ucuz değildir ve şu anda gerek Amerika gerek Batı hepsine hükümetimiz yazılı mesajlarını gönderiyor, bütün belgeleriyle göndereceğiz. Gerek Pensilvanya'daki o zat, teröristbaşı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün başı, bunu Amerika'dan isteyeceğiz. Dostlarımızın da tavrını göreceğiz.

'MEYDANLARDAN ÇEKİLMEK YOK'

Bu örgüt (FETÖ) TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombalayan örgüttür. Bunların vatan diye bir derdi yok. Buradan Ankara'ya dönüp çalışmalara devam edeceğiz. Meydanlardan çekilmek yok.

'DİK DURANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Gerek emniyet teşkilatımızın gerekse askerimizin içindeki bunlara bulaşmamış askerimize, yargımıza çok teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde dik durdular, eğilmediler, bükülmediler ve görevlerini yaptılar.

YORUMLAR 39
  • giresunlu 7 yıl önce Şikayet Et
    ne yargılaması lann vurun kellelerini bezin döküp yakalım
    Cevapla
  • Osmaniyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım bu darbeci hainlere en Ağır Ceza idamdır idam
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP ile görüşün fakat CHP ile değil, böyle darbemi olurmuş diye sulandırmaya çalışıyor ! ak parti ve mhp ile yasayı çıkarabiliriz !
    Cevapla
  • Osmaniyeli 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis Arkandayız sen dik dur Allahu ekber
    Cevapla
  • alp 7 yıl önce Şikayet Et
    idam edin ki bir daha kimse darbeye teşebbüs edemesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak