‘İbret olsun’ diye ismi değişmeli

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimi sırasında onlarca kahramanlık destanına sahne olan Boğaziçi Köprüsü’nün adının değiştirilmesi tartışılıyor.

‘İbret olsun’ diye ismi değişmeli
‘İbret olsun’ diye ismi değişmeli
GİRİŞ 24.07.2016 14:43 GÜNCELLEME 24.07.2016 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde tankların önünde canını verme pahasına kahramanca duran şehitlerin hatırasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Boğaziçi Köprüsü'nün adının değiştirilmesi tartışılıyor. İsim değişikliğiyle Türkiye ve dünya kamuoyunda tankları durduran sivil direnişin tarih sayfalarında kalıcı hale getirilmesi amaçlanıyor.

'KIRMIZI ASFALT SERECEĞİZ'

Köprünün adının "Şehitler Köprüsü" olarak değiştirilmesinin uygun olacağını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "Türkiye demokrasisi bu şehitlerimizin kahramanlığına borçludur. 15 Temmuz'u şehitlerimizi anma günü olarak ilan ediyoruz. İlk şehidimizi de orada verdik. O yüzden 'Şehitler Köprüsü' olması daha doğru olur" dedi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise "Kıtaları birbirine bağlayan köprüde darbeci askerler masum insanlarımızı ailelerinden, sevdiklerinden ayırdı. Canı pahasına gösterilen fedakârlıklar hiçbir zaman unutulmayacak. Boğaziçi Köprüsü'nün de bu kahramanlığın hafızalardan hiç çıkmaması, gelecek nesillere aktarılması için isminin 'Şehitler Köprüsü' olarak değişmesinin anlamlı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de şunları söyledi: "Kesinlikle değişmeli adı 'Şehitler Köprüsü' olmalı. Hatta o bölge kırmızı asfalt olsun ki orada akıtılan kanlar hiç unutulmasın."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • beyaz kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    değişmeli anıt olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması