Midyat'ta 56 yıl aradan sonra ikinci kadın!

Mardin'in Midyat ilçesinde AK Parti'nin ilk ve tek kadın belediye meclis üyesi Savcı, 56 yıldan sonra başkanlık koltuğuna oturdu.

Midyat'ta 56 yıl aradan sonra ikinci kadın!
Midyat'ta 56 yıl aradan sonra ikinci kadın!
GİRİŞ 23.09.2016 11:38 GÜNCELLEME 23.09.2016 11:38

AK Parti'nin ilçedeki ilk ve tek kadın meclis üyesi olan 58 yaşındaki 3 çocuk annesi emekli öğretmen Nilgün Savcı, AK Partili Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun, Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Gaziantep'e gitmesi sonrasında bir hafta süre ile başkanlık makamına oturdu.

56 YIL SONRA İKİNCİ KADIN

Belediye Personel Müdürü Şehmus Gümüş ile birlikte basın toplantısı düzenleyen başkanvekili Nilgün Savcı, Midyat'ın 56 yıl sonra ikinci kez bir kadının başkanlığında yönetildiğini belirterek şu sözleri kaydetti:

"Bu görev benim için büyük bir onurdur. AK Parti gibi güçlü bir partiden belediye meclis üyesi olarak ilçeye hizmet etmek, büyük gurur veriyor insana. Kadına değer veren ve önemseyen bir başkanımız var. Karşılıklı güven duygusu ile şahsıma gösterilen bu teveccühten ötürü başkanımız sayın Şehmus Nasıroğlu'na teşekkür ediyorum. Bu günün daha güzel kapılar açmasını temenni ediyorum. Belediye başkanımızı, hoşgörü ve eşitlik göstergesi olan bu görevlendirmesinden dolayı da kutluyorum." 

'HÜKÜMET KADIN' FİLMİNE KONU OLMUŞTU

Öte yandan Mardin'in Midyat İlçesi'nde 1956- 60 yılları arasında Midyat Belediye Başkanlığı görevini yürüten ilçenin ilk kadın belediye başkanı Zekiye Midyat'ın hayatı, oyuncu Sermiyan Midyat'ın yazıp, yönetip oynadığı 'Hükümet Kadın' adlı sinema filmine de konu olmuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü