Vatandaş ne istiyor! Şanghay mı AB mi? İşte sonuç

Prof.Dr. Suat Kolukırık’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen AREDA Türkiye Kasım-2016 Siyasal Gündem Araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı

Vatandaş ne istiyor! Şanghay mı AB mi?  İşte sonuç
Vatandaş ne istiyor! Şanghay mı AB mi? İşte sonuç
GİRİŞ 24.11.2016 10:24 GÜNCELLEME 24.11.2016 10:34
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 53 yıldır AB kapısında bekletildiğine işaret ederken bir kez daha Türkiye’nin Şanghay 5’lisi içerisinde yer almasını gündeme getirdi. Avrupa Parlamentosu ise Türkiye ile yürütülen müzakereleri dondurmak için bugün oylama yaparak. Peki vatandaş ne istiyor. İşte 30 Büyükşehirde 1724 denekle ve 21-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen anketten çarpıcı sonuçlar.

1-15 Temmuz darbe girişimi sonrasında gerilen AB Türkiye ilişkileri,  normalleşme seviyesinden oldukça uzak görünüyor. AB’nin Türkiye’ye karşı sergilediği siyasi tavır %82 oranında olumsuz olarak algılanıyor. 

2-AB-Türkiye ilişkilerinin seyri karşılıklı ilişkilerin devamı konusundaki negatifliği destekliyor. Türkiye’nin Avrupa Birliğine üyeliği yolundaki sürecini ve bunu devam ettirmesini gereksiz bulanların oranı %68. 

3-Donald Trump’ın başkanlığı ABD-Türkiye ilişkilerinin geleceği açısından ve eski döneme oranla daha olumlu karşılanıyor %32.

 

4-Türkiye, bölgesinde yaşanan sorunlar ve küresel sıkışmalara karşın pozitif manada hala bir çekim merkezi ve merkez ülke konumunda görülüyor % 58. 

5-Özellikle 15 Temmuz sonrası normalleşen Türkiye-Rusya ilişkileri sürdürülebilir ve yeni işbirliği potansiyeline sahip değerlendiriliyor %82.

6-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanghay İşbirliği Örgütüne üyelik konusundaki ifadesi %76 oranında destek buluyor.

YORUMLAR 39
  • hepsi 7 yıl önce Şikayet Et
    hem ab hem sangay...her kesele çalışalım...sonuçta bunlar ekonomik topluluklar...ve bizde ek bir ekonomik birlik kuralım...
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    biz köklü bir miletiz arkamizi ne avrupaya nede rusyaya dayamak zorunda deyiliz bizi avrupaya almazlar cünki dav göruldu gibi deyil avrupa seraptanibaret kanunlar sadece gösteris gerceklerin cikmasindan korktuklari icin türkiyeyi kabul etmeleri binde bir ihtimal dahi söz konusu olamaz bizm tek yapacavimiz sey fakirde olsa kücukte olsa davilmis muslüman topluluklarini bir araya getirip adini duyuracak birlik kurmak yani erturulun cocuklari nasil osmanliyi kurduysa cihana hukmetiyse o islam ruhunu yasatmaliyiz sonrasi allah cihani önümüze serecektir lütfen politikayi biraz navzini düsürelim herseyi sesli olarak duyurmak zorununda deyiliz
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Rusya alenen söylüyor Türkiye başka yapılarada üye olabilir diyor bunun anlamı şu SEN öncü ol bir birlik başlat biz Rusya olarak o birliğe katılalım sonrada bu 5lide katılsın. Ozaman Türkiye Azerbaycan, Pakistan bir birlik başlatsın adını koysun, Rusyada gelir diğerleride.
    Cevapla
  • ülkü 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye AB ye takılıp kalmasın çünkü öyle bir ad yok ABD deyin şuna BM de ABD deyin İNG deyin anlayalım almanyada aynı bunlar TÜRK Müslüman düşmanı ne zan ediyorsunuz bunlardan dost diye söz etmek gafilliktir
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    devlette menfaat önemlidir bizim bizden başka dostumuz yok birliği kendimiz kuracaz kardeş ülkelerle başka yolu yok gavurdan dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!