Selim Temurci Engelsiz Yaşam Fuarı’nda

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, ‘Engelsiz Yaşam Fuarı’nı ziyaret etti ve İl Başkanlığımız ile İlçe Belediyelerimizin standlarını gezdi.

GİRİŞ 03.12.2016 15:42 GÜNCELLEME 03.12.2016 16:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

1 Aralık’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açan ‘Engelsiz Yaşam Fuarı’nda engelli ziyaretçilerle sohbet eden İl Başkanı Selim Temurci, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını da dinledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın standına engelliler ve aileleri büyük ilgi gösterdi. 

Onlara karşı güler yüzlü olmalıyız

AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İl Engelliler Koordinasyon Merkezimiz (EKM) tarafından açılan standda İl Sosyal Politikalar Başkanımız Habibe Başer Çiftçioğlu’ndan bilgi aldı.

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, burada yaptığı konuşmada bu organizasyonda emeği geçenlere yürekten teşekkür ederek, “Kardeşlerimizle burada yaptığımız görüşmelerde ve daha önce de onlarla defalarca bir araya geldiğimizde hep şunu söyledik; Hayatta fiziki olarak engelli olmanın zorluklarını, hayata tutunarak aşmalıyız. Ruhen engelli olmamalıyız. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, biz engelli kardeşlerimizi öncelikle kucaklamalıyız. Hayatı daha yaşanabilir kılma noktasında elimizden geleni yapmalıyız. Onlara karşı güler yüzlü olmalıyız. Gönlümüzü açmalıyız ve empati yapmalıyız. Kamu yönetiminin ve kendisini engelli görmeyenlerin, toplumdaki engellilerimizle olan ilişkisini çok daha güçlü hale getirmeliyiz. Onların hem mali problemlerini hem de taleplerini, her anlamda sosyal taleplerini yerine getirecek mekanizmalara ihtiyacımız var.” dedi.

“ENGELLİLER TOPLUMUN AYRILMAZ BİR PARÇASIDIR”

Engellilerin toplumla kaynaşması için çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizen İl Başkanı, “Çıkarılan çok fazla yasa ve mevzuat var. Engelli kardeşlerimiz bu yasalardan nasıl faydalanacaklarını bilemiyorlar. Burada arkadaşlarımız bir hukukçumuzu da bulunduruyor. Engelli kardeşlerimiz ondan bilgi alıyor. Toplumun ayrılmaz bir parçasıdır engelli kardeşlerimiz. Biz birlikte Türkiye’yiz. Duruşlarıyla topluma örnek olmuşlardır. Bunu 15 Temmuz akşamı gördük. Birlikte sokaklardaydık. Onlar FETÖ’nün darbe girişimine karşı milli iradenin yanında dimdik durdular. Allah hepinizden razı olsun. Engelli olmadığı halde sokağa çıkmayanlar vardı. Yüreğini ortaya koyan bu kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız” şeklinde konuştu.

Fuarı ziyaret eden engelliler ve aileleri AK Parti standına büyük ilgi gösterdi. AK Parti standında fuara katılanlara “Engelli hakları” ile ilgili bir anket de yapıldı. Ayrıca sosyal ve hukuki konularda engelli vatandaşlarımızın soruları EKM komisyon üyelerimiz tarafından cevaplanıp, kendilerine sorunlarının çözümüyle ilgili hangi yolları izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Fuarda 15 Temmuz şehitleri anısına bir köşe oluşturulurken, engelliler de duygu ve düşüncelerini anı defterine yazma imkanı buldu. 

Öte yandan fuar boyunca her gün AK Parti İl Başkanlığı tarafından 10 engelliye çekilişle tekerlekli sandalye hediye edilecek. İkinci günün çekilişini de İl Başkanımız Dr. Selim Temurci, standımızı ziyaret eden engellilerle birlikte gerçekleştirdi. 

YORUMLAR 1
  • ddavut 7 yıl önce Şikayet Et
    saat 17 30 da gelen adamı reklam etmenize gerek yok, dostlar alışverişte görsün hesabı....dolma bu yersen....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?