Abdullah Gül müzesi açıldı

Abdullah Gül Müzesi'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile açıldı.

GİRİŞ 04.12.2016 14:01 GÜNCELLEME 04.12.2016 14:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kayseri'de Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi'nin açılış töreninde konuştu.

İşte o konuşmadan satır başları

"Ülkemizde siyasi tarih müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'ni bu geleneğin en önemli temsilcisi olarak görüyorum. Arzu edilirse tüm Cumhurbaşkanlarımız adına kurulacak her türlü desteği sağlıyoruz. Dünyada bırakacağımız hoş sadaların böyle güzel mekanlarda gelecek nesillere aktarılması, kültürümüze ve medeniyetimize yapılacak en önemli katkıdır. Tarihimizi kayda geçirme yaşatma ve gelecek nesillere aktarma konusunda aynı başarıyı gösteremiyoruz. Elimizin altında dünyanın en düzenli ve kapsamlı devlet kayıtları olan Osmanlı arşivleri bulunuyor. Bunu da doğru dürüst değerlendiremedik. Osmanlı arşivlerindeki belgelerin hurda niyetine satılmasının utancını bile yaşadık. Hükümetimiz döneminde dijital arşiv konusuna özen verdik. 

YARIM ASRIN BİRİKİMİNİ YANSITACAK

Üniversite öğrenciliği yıllarından beri şahsen yol arkadaşı olduğumuz Sayın Abdullah Gül'ü ayaklı bir kütüphane olarak biliyoruz. Sayın Gül'ün yarım asrı bulan birikimini de yansıtan bir eser olacak.

İLK GÜÇLÜ MİTİNGİMİZ KAYSERİ'DE YAPILDI

Abdullah Gül kardeşimle beraberliğimiz AK Parti'nin kuruluşundan çok öncesi 1960'lı yıllara kadar uzanır. Siyasi yol arkadaşlığımız Abdullah Bey'in milletvekili adayı olduğu 1991 yılından beri başlamış ve devam etmiştir. Abdullah Gül kardeşim AK Parti'nin kuruluşunda ve iktidara gelmesinin ardından beraber olduğumuz, hatta ilk güçlü mitingimizi yaptığımız il Kayseri olmuştur.

TÜRKİYE YENİDEN YAPILANDI

2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasında en ibretlik hadiseleri yaşadık. Cumhuriyet mitingleri ve 27 Nisan bildirisiyle meydan okumaya dönen bu seçim süreci 367 garabetiyle trajikomik bir hale dönmüştür. Bu ülkeye bu da yaşatıldı. Biz de demokrasi ve milli iradeye karşı saldırılara cevabımızı Abdullah Bey'i aday göstererek verdik. Görevi yürüttüğü yıllarda Türkiye'nin çok önemli değişim, dönüşüm, yeniden yapılanma süreci olmuştur. Biz Cumhurbaşkanlığı makamı ile Başbakanlık makamı dayanışmasıyla bu süreçleri geçirdik. 

İLK ADIMLAR ABDULLAH GÜL'LE ATILDI

Türkiye vesayetin değil, milletin cumhurbaşkanlığına giden bu yolda ilk adımları Sayın Abdullah Gül'le atmıştır. Ülkemizin son yıllarda yetiştirdiği siyaset ve devlet adamlarından olan Abdullah Gül kardeşimin milletimde müstesna yer edindiğine eminim. Bu müze Türkiye'nin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemli. 1960'lı yılların sonunda yeni bir anlayışın doğduğunu görüyoruz. Bir yanda gönüllerimizi coşturan dava diğer yandan sanayileşmeyi, gelişmeyi hedef gösteren büyüklerimizin telkinleriyle bütünleştik. Hem gönlümüzü, hem zihnimizi geliştirecek hangi kaynağı bulursak zenginleşmeyi hedefledik. Hem manevi dünyamızı tahkim edecek, hem teknik kapasitemizi artıracak çalışmalara ağırlık verdik.

GÖNLÜMÜZ KIRILDI AMA...

Siyasetin dikensiz bir gül bahçesi olmadığını da attığımız adımlarla tecrübe ettik. 1997 yılı bizim için kırılma noktası oldu. Bu süreçte gönlümüz kırıldı ama milletimizle olan bağımız güçlendi. Abdullah Gül Bey ve diğer kardeşlerimizle yürüttüğmüz mücadele 2002 yılında tek başına iktidarla neticelendi. 14 yıl geride kaldı. Bu 14 yıl Türkiye'nin en büyük değişimlerini yaşadığı dönem oldu. 

İSTEDİĞİNİZ KADAR TANKLARA SAHİP OLUN...

Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu süreç içerisinde önümüzü kesme gayretlerinde son adım 15 Temmuz darbe girişimi olmuştur. İçeriden ve dışarıdan atılan bu adımla önümüzü kesmeye çalışanlar milletimizin Hakka yürüyüşüyle bunu başaramadılar. İstediğiniz kadar tanklara, toplara, F-16'lara sahip olun ama biliniz ki, bir milletin ölümü öldürmesi onun karşısında hiçbir şeyi varlık olarak koyamazsınız. 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü. "



Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları

"Tüm yol arkadaşlarımız burada. Bu müze Türkiye'nin siyasi tarihi müzesi olma özelliğini de taşıyor.Bunun önemi şu, biz mazisi olan atiyiz. Gençlere, gelecek kuşaklara geçmişte yaşanan olayları hatırlatmak için bu ve buna benzer eserlere daha çok ihtiyacımız. var. Sayın Abdullah Gül'ün hayatı ve siyasette izlediği yol, yaptığı sunumlar da yer almaktadır. Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi ülkemizde az bulunan tematik müze ve kütüphanelerden birisi olmaya adaydır. 

15 TEMMUZ AYRI BİR BÖLÜM

Müze 9 bölümden oluşuyor. Burada 15 Temmuz'un ayrı bir bölüm olarak ele alınması yönündeki gayretlerden dolayı teşekkürlerimi ifade ediyorum. 15 Temmuz yakın tarihimizin en büyük kahramanlık olayıdır. Türk milleti silaha, tanka, topa karşı bayrak sevdasıyla darbecilere darbeyi indirmiştir.Ülkemizin birliği, bütünlüğü, bekası için, 15 Temmuz gecesi verilen kurtuluş mücadelesi sırasında hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ben 15 Nisan 2017'den itibaren Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nin ziyaretçi akınına uğrayacağını düşünüyorum. Ziyaretçiler burada demokrasi tarihimizdeki önemli bir kesite şahitlik edecektir."



Abdullah Gül'ün konuşmasından satır başları

"Bu müzeyi 24 Temmuz'da açacaktık. Ama bildiğiniz olaydan dolayı bunu erteledik. Bu müze fikri, gerek Dışişleri, gerek Cumhurbaşkanlığı dönemimde, yurtdışı seyahatlerinde önemli müzeleri ziyaret ettim. Bu tip müzelerin geleneği doğulan yerde, büyüyen ve siyasetçi olarak temsil ettiğiniz yerlerde oluyor. Bu müzeyi Kayseri'de yapmayı kararlaştırdığımda hukuki düzenlenlemeyi de yaptım. Böylelikle bu gelenek Türkiye'de de oluşmuş olur. Uzun yıllar sonra da diğer Cumhurbaşkanları için de tekrarlanır. 

TABULARI BERABER YIKTIK

Buranın hikayesi anlatıldı. Burayı değerlendirmekle ilgili ismimi taşıyan üniversiteyi kurduk. Daha sonra burayı müze yaptık. Bu şehirden birçok değerli devlet adamları, siyasetçiler, sanayiciler, işadamları hep çıktı. En büyük özelliği de bu şehrin hayırseverliğiyle ortaya çıkması. Zaman zaman acı tarihimize de örnek oldu. Celal Bayar buradaki hapishanede bir dönemini geçirdi.Burası sadece benim şahsımla ilgili müze olması ötesinde, bir siyasi tarih müzesi olarak düşündük. Bu müzeyi gezenler kısa süre içerisinde kompakt bir Türkiye tarihini burada görebilirler. Daha sonra da benimle ilgili bölümler var. Her ne kadar benim ismimi taşıyorsa da bu müze hepimizin hatırlarını yansıtmakta. Bütün bunları yaparken, hep gurur duyduğumuz işler yaptık. Tabular hep beraber yıktık, tarihe gömdük. Türkiye'yi ekonomik anlamda geliştirdik. Dış politikada çok güzel işler yaptık; doğu ile de batı ile de ilişkilerimizi olağanüstü geliştirdik. 

EROL OLÇAK'I ANDI

Tarihte inişler çıkışlar söz konusu. Bizim yakın tarihimizde de var. 60'lar, 80'ler var... 28 Şubat dönemleri var. Bunlar hep ara dönemler olarak kaldı, bunları aştık ve Türkiye'yi ileri taşıdık. 15 Temmuz'da haince ve rezilce gerçekleştirilen bu olayı da geride bırakacağız. 14 Temmuz'da bu organizasyonu yapmak için Erol Olçak ile toplantı yapmıştık. Her şeyi planladığını, ne güzel olacağını söylemişti. Ertesi gün maalesef kendisini kaybettik, şehit oldu. Suçlu ve suçsuzu titizlikle ayıklayıp, suçluya gerekli cezaların verileceği herkesin emin olduğu husustur. 

TÜRKİYE EN PARLAK DÖNEMİNİ YAŞAYACAK

Müzede sergilenenler gösterecek ki demokrasi devamlı bir mükemmelleşme süreci demektir. En iyiyim diyenler de kendilerini geliştirmek zorundadır. Bu süreçte istişareler, eleştiriler, özeleştiriler olur ve hep ileri gidilir. Mevcut sorunları zamanında aşmalıyız ki sorunlar birikmesin. Bunun için demokrasinin reformcu bir niteliği vardır. Nasıl yaptığınız şeyler köklü bir reform süreci içerisinde bizi ileri taşıdıysa da yine aynı şekilde her şeyi en iyi yapmak için bu reform süreci gerçekleşecektir. Bu içinde yaşadığımız dönemi süratle atlatacağız ve Türkiye en parlak dönemlerini yaşayacaktır"

YORUMLAR 18
  • Koz 7 yıl önce Şikayet Et
    Elli sefer acılışı yapıldı bu 51. açılış. 52. yi kayseride yaşayan birisi olarak ben acacağım.
    Cevapla
  • Mg1907 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman acildi daha once? Ben bilemedim de! Aydinlatirsan sevinirim
    Cevapla
  • msk 7 yıl önce Şikayet Et
    Davamız Dini İslâmı Mubini Dünyaya yaymak bunun için İslâm Medeniyetleri çok çalışması ve birlikte hareket etmesi lazım İnşaAllah Gayret bize Zafer Allaha ait İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca gibi Allah Ümmeti Muhammede yardım etsin Allah Ümmeti Muhammedi korusun Allah zalimlerin kalplerine korku Müminlere cesaret versin
    Cevapla
  • Diyar-a Bekır 7 yıl önce Şikayet Et
    E et tırnak ayrılmıyor. Gülenin safını terk edip, Erdoğanın safında dik duran ADAM bu millet seni unutmayacak.
    Cevapla
  • Saf vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa hakikaten öyle mi??? :))
    Cevapla
  • msk 7 yıl önce Şikayet Et
    Ekip yeniden kuruluyor ve Birlik ve beraberlik olduğunu görenler çok sinir oluyor oyunlar bozuluyor bize bizden başkası gerek değil Allahin izni ile Bülent Arınç beyde yakinda Reisimizin yanında ve diğer eski ekibide yanında saf tutacak ve ikinci bahar başlayacak Allahın izni ile Kullerinden yeniden doğacak. Allahın izin verirse İslam Şahlanacak Küfrün Ateşi sönecek Allahın izni ile La yağlemu gaybıillallah Önümüzdeki Aylarda fiili savaş başlayacak
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Sakin ol şampiyon
    Cevapla
  • Y.Alacaci 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim dūnyada ve ahirette birliğimizi bozmasim.amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı