MİT tırlarını durduran savcılara AYM'den ret

AYM, MİT tırlarını durduran ve meslekten ihraç edilen savcıların yaptığı bireysel başvuruyu, iddiaların açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle kabul edilemez buldu.

MİT tırlarını durduran savcılara AYM'den ret
MİT tırlarını durduran savcılara AYM'den ret
GİRİŞ 22.12.2016 13:51 GÜNCELLEME 22.12.2016 14:05

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, meslekten ihraç edilen eski AdanaCumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Başsavcıvekili Ahmet Karaca, eski savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman 1 Ocak 2014'te Hatay Kırıkhan'da, 19 Ocak 2014'te Adana Ceyhan'da MİT'e ait tırların durdurulması ve aranması talimatı verdi. 

Tırların MİT'e ait olduğunun belirtilmesine karşın işleme devam eden savcılar gözaltına alınarak tutuklandı. Savcılar ayrıca Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca, MİT tarafından yasal olarak gerçekleştirilen, özünde devlet sırrı niteliğinde olan faaliyeti, ifşa etme kastı ile hareket eden planlı ve organize yapının parçası olmak suretiyle, mesleğin şeref ve onurunu bozan eylemlerde bulundukları gerekçesiyle açığa alınıp, ihraç edildi. 

İhraç edilen savcılar, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu. AYMiddiaların açıkça dayanaktan yoksun olması nedeniyle başvuruyu kabul edilemez buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler