Destici'nin PKK açıklamasındaki soru işaretleri

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Terör örgütü PKK'nın Doğu'da büyük bir hazırlık içinde olduğunu iddia etti ancak bu açıklama bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

GİRİŞ 05.01.2017 10:47 GÜNCELLEME 05.01.2017 14:20
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında "Bu bana gelen doğrudan bir bilgidir, yorum değildir" demesine rağmen kaynağını açıklamayarak; PKK, şu anda Doğu'da eylem yapmıyor gibi, kabuğuna çekilmiş gibi gözüküyor. Devlet yetkilileri bize terörü bastırdıklarını, durdurduklarını söylüyorlar. Ben işin aslının böyle olmadığını düşünüyorum ve PKK’nın büyük bir hazırlık içerisinde olduğunu biliyorum ve bunun bilgilerini alıyorum" diyerek büyük bir iddiada bulundu.

50 BİN TERÖRİST YETİŞTİRİYORLAR

Destici'nin kime ve hangi bilgilere dayandırdığı belli olmayan iddiasında "Suriye'nin Afrin ve Kamışlı kentlerinde terör örgütü hazırlık yapıyor, Kandil’de bulunan üst düzey PKK liderlerinden her birisi bir bölgeye gönderilmiş durumda. Her birisi orada bir bölgede 10 bine yakın PKK’lı terörist yetiştiriyor. Toplam 50 bin teröristin yetiştirildiği ve hazırlandığı söyleniyor. Bu zamana kadar hiç kullanmadıkları silahları kullandıkları söyleniyor. Devletimizin sürece mutlaka ama mutlaka müdahale etmesi lazım. Bu bana gelen doğrudan bir bilgidir, yorum değildir. Süratle kolordularımız oralara yollanmalı ve acilen müdahale edilmelidir” dedi.

İstihbarat ve bölgeyi yakından takip eden güvenlik uzmanları bu zamana kadar böyle bir bilgi paylaşmadı. Uzmanlar ise Destici'nin iddiasını abartılı buldu.

Bu açıklamayla ilgili uzmanlar üç nokta üzerinde duruyor.

Birincisi: Destici, zaten istihbaratın elinde olan ve gizlilikle sürdürülen operasyonlar için açıklamadığı bir bilgiyi paylaşarak operasyonları tehlikeye attı.

İkincisi: Eğer ki İstihbarat böyle bir bilgiye sahip değilse, bu gizli istihbaratı Destici nereden ve kimden aldı? Bilgileri ve kaynağını neden istihbarat birimleriyle paylaşmak yerine basın toplantısında 'açıkça' paylaştı?

Üçüncüsü: Bölgede binlerce PKK'lı teröristin öldürüldüğü operasyonlarla terör örgütü bölgeden tamamen sökülüp atılma noktasına geldi. Mehmetçiğin canını dişine takarak sağladığı başarı neden PKK'nın bir  kaybı değilde bir çekilme stratejisi olarak gösterilmeye çalışılıyor.?

YORUMLAR 153
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhsin Başkanın tırnağı olamazsın yazık Sana
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Hızır Gibi Yetişti Destici be! Hep BÖYLE ZAMANLARDA bir da bakmışsınız ki: "Karşınızda Destici". Zor durum adamı Destici. Seçim Zamanları Şayet SEÇİM BARAJINI GEÇEMEYEN Parti iseniz; "Yardımınıza Destici Koşuyor ve Sonuç Malum..." dahaca özellikleri var Desticinin
    Cevapla
  • DAYI 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilir Pensilvanyadan bilgi almıştır.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş olarak anladığım şu, halka gözdağı vermek istiyor korku vs salmak istiyor tam fetö nun yapmak istediği ağız
    Cevapla
  • yanlış yaptın 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke bu bilgileri emniyetle istihbaratla devletle paylaşsaydında toplumun moralini bozmasaydın yanlış yaptın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap