Bergama Kralının paha biçilemeyen tacını satıyorlardı

Manisa'da yasa dışı yollarla 75 bin dolara satılmaya çalışılan altın tacın MS 1. yüzyıl'da yaşayan Bergama Kralı'na ait olabileceği ve paha biçilemeyen tarihi eser olduğu belirtildi.

Bergama Kralının paha biçilemeyen tacını satıyorlardı
Bergama Kralının paha biçilemeyen tacını satıyorlardı
GİRİŞ 22.03.2007 12:51 GÜNCELLEME 22.03.2007 12:51

Aziz Gül'ün haberi


Manisa'da alıcı kılığındaki polise 75 bin dolara altın tac satmaya çalışan şüpheli 5 kişi suç üstü yakalandı. İlk incelemede, çevresi defne yapraklarıyla süslü söz konusu altın tacın milattan sonra (MS) 1. yüz yıl Bergama Kralı'na ait olabileceği ve paha biçilemeyen tarihi eser olduğu belirtildi.


Manisa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir'den T.Ç isimli kişi ve bu şahısla birlikte hareket eden 4 şahsın ellerinde tarihi eser bulunduğu ve eserleri satmak için il dışından müşteri aradıklarını belirledi.


Araştırmayı derinleştiren Mali Büro dedektifleri, şahısların İstanbul'dan müşteri buldukları ve bu şahıslarla Manisa'da buluşarak alış verişi gerçekleştireceklerini tespit etti. İstanbul'dan gfelecek olan alıcıların kılığına giren Manisa polisi, ellerinde tarihi eserler bulunan şüpheli 5 kişiyle irtibata geçerek Manisa'da buluştu. Ellerinde bulunan 75 bin dolar fiyat biçtikleri altın bir tac ve 4 parça tarihi eseri satmaya çalışan şüpheliler T.Ç., K.S., S.T., A.N.Ö., ve İ.Ç., yapılan baskın sonucu suç üstü yakalandılar. Şahıslarla birlikte bir adet etrafı defne yapraklarıyla süslü kral tacı, iki adet üzerlerinde renkli taşlar bulunan küpe, bir adet üzerind erenkli taşlar bulunan altın kolye ve bir adet kadeh olmak üzere toplam 5 adet tarihi eser ele geçirildi.


Kral mezarlığına ait olduğu tahmin edilen eserlerle ilgili yapılan ilk incelemede, eserlerin orjinal olduğu belirlendi. Eserler içerisinde bulunan ve paha biçilemeyen altın tacın MS. 1. yüzyıl Bergama Kralı'na ait olabileceği, kolye ve küpelerin ise krala sunulan hediyeler olduğu değerlendirilirken, kesin netice alınabilmesi söz konusu eserler Manisa Müze Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere koruma altına alındı.
Yakalanan şüpheli 5 kişi ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından Manisa Adliyesi'ne sevk edildiler.


(Haber7)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması