İran plakalı TIR’ların uyanıklığı!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden (FSM) sabaha karşı kaçak geçen İran TIR’ları kameraya yakalandı.

İran plakalı TIR’ların uyanıklığı!
İran plakalı TIR’ların uyanıklığı!
GİRİŞ 20.06.2017 11:32 GÜNCELLEME 20.06.2017 11:32
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İran’dan Avrupa ülkelerine taşımacılık yapan İran plakalı TIR’lar yasak olduğu halde FSM’yi kullanıp Asya’dan Avrupa’ya geçti. Oysa Karayolları Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’daki Asma Köprülerden Geçebilecek Araç Türleri sınıflandırmasında TIR’lar için geçebilecekleri tek köprü Yavuz Sultan Selim Köprüsü olarak görünüyor.

Üstelik bu yasak 24 saat boyunca geçerli. ÿSadece özel izinli kamyonların, o da trafiğin yoğun olmadığı saatlerde FSM’den geçişine izin veriliyor. Arka arkaya seyreden İran plakalı 3 TIR, bu sabah saat 06:00 sularında FSM’den geçti. O anlar kameralara yansıdı.

Asya’dan Avrupa’ya geçişte gişe ve dolayısıyla ödeme olmadığı için, yabancı plakalara yazılacak cezaların zorluğunu da bilen İran TIR şoförlerinin bu uyanıklığa sıkça başvurdukları biliniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • Şef 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaw zaten bu transit geçişlerde İstanbul'a bile sokmamak lazım yavuz Selim köprüsü ideal trafik için
    Cevapla
  • Erol 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada hele bir otoban parasini ödemeden gec ilk kameradan tespit edip cevirirler cezasi ile ödersen devam edebilirsin. paran yoksa para bulana kadar baglarlar araci bur dahakine yaparsan ceza katlanir.Bizde yol gecen hani
    Cevapla
  • Kazim 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet enayi yerine koyuluyoruz anlaşılan. Iraktan ıngiliz lerin aracı ülkelerine sorgusuz sualsiz gibi bide dalga geçtiler. Hiç güzel ülkemin sahibi yokmu.
    Cevapla
  • Sen uyuuuu 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden enayi yerine konulacagiz'ki!!!!! Sen her tarafi dingonun ahiri gibi açarsan, hiç kontrol yok denetim yok ,,eeeee,, Gayet normaldir. Kardeșim yaptigin yasalarin arkasinda "duracaksin oda polis kontrolu ile olur.
    Cevapla
  • Ayyildiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji bu kadar gelişti kamera var alarm var uydu var takip tahsilat bu kadar mi zor...
    Cevapla
  • asiLaz 6 yıl önce Şikayet Et
    kapıkulede yakalanıp peşin para kesilsin bu çakalların cezaları. bak birdaha gecebiliyorlarmı kopruden. takıp yok takıp. cok yazık yöneticilerimize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Leverkusen yine kaybetmedi! Avrupa Ligi'nde finalin adı belli oldu
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde: Bizi en zayıf noktasından vurdu