'Toplu taşımada yaşlılara yer vermeyin'

Bizim toplum yapımıza ve görgü kurallarımıza uymasa da toplu taşıma araçlarında yaşlılara yer vermemenin iyi olduğunu düşünen uzmanlar var.

'Toplu taşımada yaşlılara yer vermeyin'
'Toplu taşımada yaşlılara yer vermeyin'
GİRİŞ 20.10.2017 08:29 GÜNCELLEME 20.10.2017 09:22
Bu Habere 199 Yorum Yapılmış

Her ne kadar bizim görü kurallarımıza uymasa da Oxford Üniversitesi’nden bir profesör, yaşlı insanların oturmak yerine ayakta durmaya teşvik edilmesinin beden sağlıkları için daha iyi olduğunu belirtiyor.

İngiltere’nin Halk Sağlığı Klinik Danışmanı Sir Muir Gray, yaşlıların günde 10 dakika yürümeye gayret etmesini belirtirken yaşlıların yakınlarına asansöre binmek yerine onları merdiven çıkmak konusunda yüreklendirmelerini tavsiye ediyor.

‘YAŞLILARA YER VERİRKEN 2 KEZ DÜŞÜNÜN’

İngiliz The Sun gazetesine demeç veren Gray, “Yaş aldıkça hareketsizliği değil bedensel aktiviteyi arttırmalıyız. Ailenizin yaşlılarını asansöre binmeye değil, merdiven çıkmaya teşvik edin” dedi. Gray sözlerini şöyle sürdürdü: “Metro ya da otobüste yaşlı birine yer verirken iki kez düşünün. Ayakta durmak onlar için harika bir egzersiz.”

The British Medical Journal’de (İngiliz Tıp Dergisi) yayınlanan yeni bir makalede, “Yaşlı insanları aktif tutmaya teşvik edecek her türlü toplu çaba, onların daha bağımsız şekilde yaşamalarına ve sosyal hizmetlere daha az ihtiyaç duymalarına yardımcı olacaktır” denildi.

Makaleye konu olan raporda, zindeliğin yitirilmesinin yaşlılığın bir sonucu olarak görüldüğü ancak bunun tam tersinin geçerli olduğu belirtildi. Uzmanlar, hareketin azalmasının sosyal hizmetlere duyulan ihtiyacı arttırdığı görüşünde...

Araştırmalar, orta yaşlı ve yaşlı insanların düzenli egzersizlerle bedensel olarak en az 10 yaş gençleşeceğini ortaya koyuyor. Formda olmanın bilişsel becerileri arttırarak bunama riskini azalttığı da biliniyor.

YORUMLAR 199
  • saçmalamayın 6 yıl önce Şikayet Et
    iyice saçmalamışlar. aptal kafalar. biz verelim onlar oturmasın!
    Cevapla
  • haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    Büyüklere saygı bizim adetimizdir. Yabancılarda büyüklere saygı gösterme adeti olmadığı için böyle söylüyorlar. Bir tek bu kaldı el atmadıkları.
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    Maksat başka arkadaşlar, islam alemindeki saygıyı hürmeti de kaldırmak istiyorlar, yoksa o ihtiyarın 10 dk. ayakta gitmesi değil mesele. HAYVANLIĞA DAVETİYE YAPILIYOR...
    Cevapla
  • ibrahim 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz verelim,onlar da sağlığım için oturmamalıyım sağol evladım desin :) oturacak koltuk birakmadilar ki zaten söke söke bu neyin tartışması :)
    Cevapla
  • SON DAKİKA ! 6 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerin yıllardır uzmanlardan beklediği haber sonunda geldi. "Yaşlılara yer vermeyin onları hareketsizlikten öldürmeyin" (not: Bu uzmanların yaşlılarda hücre yenilemesinin yavaş olduğundan hatta belli bir yaştan sonra durduğundan haberi yok galiba)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN İtalya'da manşet oldu: Kralların kralı
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu