Üretilecek yerli otomobillerin ilk taliplisi belli oldu! İşte, o isim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'' tanıtım toplantısı gerçekleştirdiği tarihi günde üretilecek yerli otomobillerin ilk taliplisi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Piyasaya sokacağınız ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla taliplisi benim" şeklinde ifadelere yer verdi.

Üretilecek yerli otomobillerin ilk taliplisi belli oldu! İşte, o isim...
Üretilecek yerli otomobillerin ilk taliplisi belli oldu! İşte, o isim...
GİRİŞ 25.11.2017 11:51 GÜNCELLEME 25.11.2017 11:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu'' tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı"nda yerli otomobili üretecek şirketleri duyurdu. Aynı zamanda yerli otomobillerin ne zaman üretileceği konusuyla ilgili de önemli açıklamalara yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilleri üretecek firmalarla ilgili  "Babayiğitler meydana çıktı". şeklinde ilk çağrısını gerçekleştirdi.

Babayiğitler olarak nitelendirdiği yerli otomobil üretimini gerçekleştirecek firmaları Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding (Karsan Otomotiv), Turkcell, Zorlu Holding (Vestel) olarak açıkladı. Piyasaya sürülecek ilk otomobile talip olduğunu belirten Erdoğan, "Ortak girişim grubumuzdan beklentimiz en geç 2019'da prototipi tamamlaması, 2021'de de satışa başlamasıdır" şeklinde ifadelere yer verdi. Bununla birlikte yerli otomobil üretiminin, ülke ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YERLİ OTOMOBİLLERİN İLK TALİPLİSİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdiği açıklamada önemli bir mesaj da verdi. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, üretilecek ilk yerli otomobile talip oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN O AÇIKLAMASI...

"Madem ki babayiğit arkadaşlarımız taşın altına elini soktular bize de onlara destek vermek düşer. Piyasaya sokacağınız ilk otomobilin bedelini ödemek şartıyla ilk taliplisi benim."

erdoğan

YORUMLAR 9
  • dvt 6 yıl önce Şikayet Et
    millet ucan arabaya gecti biz daha motor yapamiyoruz
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir de ben alırım ama bu millet 2-3 milyondan fazla iç piyasada satın alır evvelallah
    Cevapla
  • Selimi 6 yıl önce Şikayet Et
    Pahalı da olsa Yolda da kalsa Alacağız... Mesele araba değil azizim! Mesele Davamız!..
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Vergi bürokrasinin sabotajina takilmaz inşallah
    Cevapla
  • Buyuk turkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya bu isi 1900 lerden gelen en az 100 yillik tecrube ile yapiyir . Biz cok gec kaldik ama bir yerden baslamaka da guzel . Turkiye ekonomisi gercekten buyuk cikacak arac sadece kendi ulkemiz ve bazi balkan devletleri turki cumhuriyetler afrika ulkelerine satilsa yine bizim icin buyuk bir avantaj ve guzel baslangic olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
36 bin sağlık personeli alınacak!