Nejat Birecik kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Devlet Tiyatroları’nın Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Nejat Birecik bu görevden alındı ve yerine Mustafa Kurt getirildi. Tüm gelişmeler sonrasında, Nejat Kurt'un kim olduğu ve hayatı merak edilerek en çok aranan listesine girdi. Peki, Nejat Birecik kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Nejat Birecik'in detaylı biyografisi...

Nejat Birecik kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
Nejat Birecik kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?
GİRİŞ 03.01.2018 17:05 GÜNCELLEME 03.01.2018 17:05

Seksenler ve Çocuklar Duymasın gibi dizilerde rol almasıyla tanıdığımız Nejat Birecik, Devlet Tiyatroları'nın Genel Müdürlüğü görevini üstlenmekteydi. Nejat Birecik, 2014'te vekâleten atandığı Genel Müdürlük görevini, Ocak 2017'den bu yana asaleten yerine getiriyordu. Ancak, Nejat Birecik’in yerine Devlet Tiyatroları’nın eski genel müdürü Mustafa Kurt'un getirildiği bilgisine ulaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, sanat kurumlarında değişikliğe gitmesi sonucunda, Nejat Birecik’in görevinden ayrılmasının ardından kim olduğu ve hayatına ilişkin detaylı bilgi öğrenilmek üzere sorgulamalara başlandı. Peki, Nejat Birecik kimdir, aslen nereli ve kaç yaşındadır? İşte, Nejat Birecik’in detaylı biyografisi…

nejat birecik ile ilgili görsel sonucu

NEJAT BİRECİK KİMDİR?

1963 doğumlu Nejat Birecik, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı'ndan 1990 yılında mezun oldu.

Dormen Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu gibi özel tiyatrolarda çalışan Birecik, 2003-2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yerine getirdi.

nejat birecik ile ilgili görsel sonucu

 2007-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini vekâleten yürüten sanatçı, 2009-2012 yılları arasında ise aynı görevi asaleten sürdürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahneye koyduğu 'Rita' isimli oyunla 2008 yılında 'Direklerarası En İyi Reji Ödülü'ne layık görülen Birecik, pek çok atölye çalışmasına da katıldı.

nejat birecik tiyatro ile ilgili görsel sonucu

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejist Müşavir görevini genel sanat yönetmeni kadrosuyla sürdüren sanatçı, son olarak TRT Kültür Başdanışmanı görevini yerine getirmekteydi. Ödenekli tiyatrolardaki idari görevlerinin dışında pek çok televizyon dizisi ve sinema filmi çalışmaları da bulunan sanatçı, 2008 yılında Memed Meşa Selimoviç'in eseri 'Derviş ve Ölüm' ile iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağladı.

nejat birecik ile ilgili görsel sonucu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
36 bin sağlık personeli alınacak!