Hükümetten AYM'ye çok sert tepki: Sınırı aştı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Şahin Alpay ve Mehmet Altan kararına tepki gösterdi.

GİRİŞ 12.01.2018 08:45 GÜNCELLEME 12.01.2018 10:56
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesi, FETÖ tutuklusu gazeteciler Mehmet Altan ve Şahin Alpay’a tahliye yolu açtı. Ancak Alpay hakkında İstanbul 13. Ağır Ceza, Altan hakkında ise 26. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğun devamına karar verdi. Hükümetten AYM'ye tepki geldi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi verdiği Alpay ve Altan kararlarında “temyiz mahkemesi” gibi hareket edip karar vermiştir. Bilinmelidir ki Anayasa Mahkemesi,istinaf mahkemesi ve temyiz mahkemesi değidir; süper temyiz mahkemesi ise hiç değildir" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, twitter'dan paylaştığı mesajda "Alpay ve Altan kararıyla (yayınlanan mahkeme açıklamasına göre) Anayasa Mahkemesi;anayasa ve yasaların çizdiği sınırı aşmış, kendini ilk derece mahkemesi yerine koyarak vaka ve delil değerlendirmesi yapmış; suçun oluşumunu ve delil durumunu değerlendirmiştir" dedi.

YORUMLAR 32
  • Kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne istir arkadaş, 2 yıldız bizim dosya AYM de duruyor sıra bile belli değil. Adam tutmuş fetöcülerin dosyasını ele alıp salıveriyor. Bunun hesabı da sorulmalıdır. 28 Şubat mağdurları, Sivas olayları sanıkları içerde çürüyedursun, Sen tut Mehmet Altan'ı Şahin Alpay'ı sal. Bu işte kesinlikle iyi niyet olamazzz.
    Cevapla
  • herdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bekir bey, o zaman aym için gereği neyse onu yapın. Siz şikayet makamı değil icraat makamısınız. Zaten OHAL bu yüzden yok mu?
    Cevapla
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    üyeleri kripto olabilir...araştıralım...
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 6 yıl önce Şikayet Et
    Yılanın kuyruğu hala canlı,biraderlerini kurtarmaya çalışıyor
    Cevapla
  • abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Adaletin verdiği karara saygılı olmamız lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akaryakıta çifte indirim geliyor! EPDK'dan yeni karar
Bu nasıl kibir! Hamit Altıntop'un tepki çeken sözleri!