Devreye Yargıtay girdi! Düğünde takılan takılar...

Düğünde takılan altınları alan kocasının bekarlık dönemine ait borçlarını ödediğini belirten gelin, soluğu mahkemede aldı. Devreye giren Yargıtay, "İster kaynana, ister dayı, kim takarsa taksın düğünde takılan altınların gelinin kişisel malı sayılacağına" karar verdi.

Devreye Yargıtay girdi! Düğünde takılan takılar...
Devreye Yargıtay girdi! Düğünde takılan takılar...
GİRİŞ 05.02.2018 13:20 GÜNCELLEME 05.02.2018 13:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

5. Aile Mahkemesi'ne dava açan bir kadın, boşandığı eşi tarafından alınan düğün merasiminde takılan altınların tarafına iadesini istedi. Evlenirken yapılan iki ayrı düğünde çok sayıda ziynet eşyaları ve nakit paranın takıldığını, ziynet eşyalarının düğünden sonra davalı tarafından alındığını anlatan davacı kadın, "Davalı olan boşandığım eşim, altınlarla bekarlık dönemindeki borçlarını ödedi. Daha sonra da geri vermedi. Dava konusu altınların aynen iadesini istiyorum." dedi.

Mahkemede ifade veren davalı koca ise; birikim yaparak borçsuz olarak evlendiğini, davacının para ve altınların bir kısmını kendi şahsi harcamaları için kullandığını, bir kısmını da borsada kaybettiğini beyan etti. Davanın reddine karar verilmesini talep eden davalı iddiaları reddetti. Mahkeme sadece geline takılan takıların iadesine hükmetti.

 

 

"DÜĞÜNDEN GELEN ALTINLAR KADININDIR"

Kararı iki taraf da temyiz etti. Dava dosyasını inceleyen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, düğün sırasında takılan ziynet eşyalarının, kim tarafından, kime takılırsa takılsın, kadına bağışlanmış sayılacağına hükmetti. Düğün merasiminde takılan ziynet eşyalarının artık kadının kişisel malı kabul edildiğine dikkat çekilen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararında şu ifadelere yer verildi: "Ne var ki somut olayda; hükme esas alınan bilirkişi raporunda geline ve damada takılan ziynetler eşyaları ayrı ayrı değerlendirilmiş, mahkemece de yalnızca geline takılanlar yönünden tahsil kararı verilmiştir. O halde mahkemece; hükme esas alınan bilirkişi raporunda, düğün sırasında geline ve damada takıldığı tespit edilen tüm ziynet eşyaları yönünden davanın kabulüne karar verilmesi gerekirken, davanın kısmen kabulü doğru görülmemiştir. Temyiz edilen hükmün temyiz eden davacı yararına bozulmasına oy birliğiyle karar verildi"

YORUMLAR 10
  • Ferhan Emel 6 yıl önce Şikayet Et
    Erkek tarafına sesleniyorum . Düğünde takı takma geleneğinden vazgeçelim. Takı parasıyla faturası erkek adına olan bir ev eşyası alın. Daha makbule geçer. Yargıtay üyeleri ya bayanlardan oluşuyor, ya erkek çocukları yok, kız çocuk sahipleri, ya da oldukça yüksek maaş alıyorlar, takılan takılar onlar için devede kulak. Çalışıp didinip bir yuva kurmak uğruna borca giren erkeği anlayamıyorlar.
    Cevapla
  • Ferhan Emel 6 yıl önce Şikayet Et
    Açıkça cinsiyet ayırımcılığı. Kadın cinayetleri neden artıyor acaba hiç düşündünüz mü? Potansiyel sapıkları bir kenara bırakalım, hayatında bir karıncayı bile incitmemiş erkek neden cinnet geçiriyor? Ömür boyu çalışsın, didinsin, bir yuva kurmak uğruna. Kadın incir çekirdeğini doldurmayacak bir sebeple boşansın. Alsın çocukları, alsın takıları, alsın tazminatı, alsın nafakayı. Allahtan reva mı?
    Cevapla
  • hımm 6 yıl önce Şikayet Et
    Mahkeme istediği kadar karar versin haramdır kardeşim. İslam erkeğe bir kadına iki derken mahkeme istediği kadar eşit desin...
    Cevapla
  • DobraDobra 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yargıtay eşit bile demiyor direk kadınındır diyor.. Ne ikiyüzlü adalet.. İstediklerinde kadın erkek eşit oluyor..İstemediklerinde kadına veriliyor her şey..
    Cevapla
  • kazım 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadına çalışmıyorsa her türlü yardım var,ama erkeğe babasının maaşonı bile almasına izin yok.Yurtlar açılır sadece kızlara.Erkek olmak artık bu ülkede perişanlık demek oldu.Hollanda ve danimarkada ise eşit davranılıyor.
    Cevapla
  • deli dumrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakimler nereli acaba? :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!