İstanbul’un hazinesi 'Kırkçeşme' dünyaya açılıyor

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve dünyada halen çalışan en eski su yolu sitemi olan Kırkçeşme Su Yolu Sistemi dünyaya açılıyor.

İstanbul’un hazinesi 'Kırkçeşme' dünyaya açılıyor
İstanbul’un hazinesi 'Kırkçeşme' dünyaya açılıyor
GİRİŞ 18.02.2018 11:29 GÜNCELLEME 18.02.2018 11:29

İstanbul’un en önemli kültürel hazinelerinden olan, üzerinde 4’ü abide eser olmak üzere 33 farklı su kemeri, dönemin barajları niteliğinde 4 büyük su bendi, galeri ve çeşmelerden oluşan 55 km uzunluğa sahip Kırkçeşme Su Yolu Sistemi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çalışmalarıyla tanınmaya ve dünyaya açılmaya başladı.

İLK KEZ BELGESEL FİLM HALİNE GETİRİLDİ

Dünyanın en önemli su mimarisi eserleri arasında gösterilen Kırkçeşme Su Yolu Sistemi, Sinema Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı belgesel projeleri kapsamında yeni nesil sinema teknikleri ile ilk kez belgesel film haline getirildi. 

'TURKEY HOME' İLE DÜNYAYA DUYURULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’nin yurtdışı tanıtım platformu olan ve son yıllarda dünyada adından söz ettiren ''Turkey Home'' kanalının tüm mecralarında İngilizce olarak sistemi tanıtan belgeselin görüntülerinden hazırlanan tanıtım videosu yayınlandı.

Çin Halk Cumhuriyeti devlet televizyon kanalı CRI TV Kırkçeşme Su Yolu Sistemini anlatan geniş kapsamlı bir yayın gerçekleştirdi ve İstanbul’da çekimler yaparak sistemi Çin Halk Cumhuriyeti’nde tanıttı.

İlk yapımı Roma devrine dek uzanan, 1560’lı yıllarda Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Mimar Sinan tarafından yeniden ihya edilen Türkiye ve İstanbul için çok büyük bir turizm potansiyeline sahip Kırkçeşme Su Yolu Sistemi yapılan çalışmalar ile her geçen daha çok tanınıyor ve ilgi çekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!