Polis katiline ilk celsede en ağır ceza

Tuzla’da, hırsızlık ihbarı üzerine olay yerine giden polis memuru Battal Yıldız’ı (32), şehit eden sabıkalı Hikmet Sağır (26), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

GİRİŞ 20.02.2018 14:20 GÜNCELLEME 20.02.2018 16:20
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Tuzla’da 16 Temmuz 03.30 sıralarında Ankara Caddesi üzerinde şüpheli şahıs ihbarının bulunulmasının ardından Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’nde  görevli Battal Yıldız ve Fatih Orhan, verilen adrese gitti. Polislerin kimlik sorduğu Hikmet Sağır ateş ederek kaçarken vurduğu Battal Yıldız, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Kısa süre sonra yakalanan  28 suçtan sabıkalı Hikmet Sağır tutuklandı.

"UYUŞTURUCUNUN ETKİSİNDEYDİM"

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk celsesi görülen duruşmada savunmasını yapan sanık Hikmet Sağır, şunları söyledi: “Kocaeli’nden uyuşturucu madde almaya İstanbul’a geldim. Uyuşturucuyu kullanınca bayılmışım. Kendime geldiğimde soyulmuştum. Yerlere yattığım için üstüm başım perişandı. Otobüsler beni almadı. Bir işyerinin önünden geçerken içeri girdim. Dükkanda laptop ile silah bulunca satmak için aldım. Çıkarken alarm çalınca kaçmaya başladım. Yorulduğum için bir sokakta dinlenirken polisler geldi. Kimliğimi sordular. Üzerimde silah olduğu için korkup kaçmaya başladım. Koşarken arkama bakmayarak 2 el ateş ettim. O sırada polis memuruna denk gelmiş. Çok pişmanım.”

 

 

"TORUNLARIMI BABASIZ BIRAKTI"

Duruşmayı takip eden şehit polisin babası ise, “Bu hain benim torunlarımı babasız bıraktı. Beni yaktı. En ağır cezayı istiyorum. İdam istiyorum. Gülümü söndürdü. Benim oğlum çok yakışıklıydı. Bu hain ağırlaştırılmış müebbet yesin. Güzel İstanbul’umuzda hava alamasın” diye bağırdı. 

Mahkeme Heyeti, sanık Hikmet Sağır’ı, ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, indirim yapılmadı.

YORUMLAR 58
  • osman 6 yıl önce Şikayet Et
    10 sene sonra bi aff cıkar..bi polis dshs vurur sonra huylu huyundan vazgeçermi dersiniz..bukadar
    Cevapla
  • birii 6 yıl önce Şikayet Et
    içeride bizim vergilerimizle hırsız a bakın tecavüzcüye bakın vatan hainine bakın ondan sonra da suçun azalmasını bekleyin. kanunlar sadece gariban a var. ben hakkımı helal etmiyorum!
    Cevapla
  • berzo 6 yıl önce Şikayet Et
    birgun herkes şeriat gelsin diye temenni edecek ama... insaallah geç olmaz beşeri kanunlar , beşeri idare edemez.
    Cevapla
  • Mehmet 56 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık!!!!!Bu ülkeye bir an önce gerçek adalet uygulanmalı.Bu insanın nefes alması bile haram.
    Cevapla
  • gülümser... 6 yıl önce Şikayet Et
    böyle ne yedüğü belürsüzleri yok edeceksin...anında...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!