YSK Demirtaş için kararını verdi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kaynaklarından elde edilen bilgiye göre HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik itiraz başvurusu yapıldı, başvuru olumsuz değerlendirildi.

YSK Demirtaş için kararını verdi
YSK Demirtaş için kararını verdi
GİRİŞ 11.05.2018 17:40 GÜNCELLEME 12.05.2018 07:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

HDP’nin tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın adaylığının iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’ya başvuru yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri Ümit Yalım, YSK’ye verdiği dilekçede Demirtaş’ın bir fotoğrafına yer verdi.

 

 

Yalım, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı:

“HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Kandil Dağı’nda eli kanlı PKK’lı teröristler ile çektirdiği fotoğraf. Demirtaş için başka bir şey söylemeye gerek var mı? Teröristler ile fotoğraf çektiren Demirtaş cumhurbaşkanlığına nasıl aday olur? Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığının iptal edilmesini arz ederim.”

YSK REDDETTİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kaynaklarından elde edilen bilgiye göre HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yönelik itiraz başvurusu yapıldı, başvuru olumsuz değerlendirildi.

YORUMLAR 13
  • elazığlı 5 yıl önce Şikayet Et
    niye red, çünkü kürd kardeşlerimiz o kadar kanmışlarki bu selo zalimine, eğer engel koysalar bu insanlar gider chp ye oy atar, her ikiside aynı, ama bu iş akıl işi, siyaset bu.Neresinden tutsan eline bulaşır ne bilim, fikrimce
    Cevapla
  • vay be arkadaş 5 yıl önce Şikayet Et
    bir çocuk aç karnını doyurmak için bir yemek çalsa simit baklava vs ...ölene kadar memur olamaz damgalanır hırsız diye ;adam bildin pkk lı belgelenmiş hapis yatmış ve kalkıp cumhurbaşkanı adayı olması yada milelt vekili adayı olması içler acısı bir durum!
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    kanun çıksın vatana ihanet eden dağdaki teröristle iş birliği yapanlar meclise sokulmasın.
    Cevapla
  • görisen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ceza evinde olanlar seçime girmemeli arkadaş.Yasalarımız delikten geçilmiyor.Hadi Enis Berber seçime girdi ve kazandı ne olacak o zaman?Mağdur edebiyatı yüzünden yok demokrasi eksik,yok insan hakları kalmamış edebiyatı yapıp duracaklar.Seçim yasası madde 1:Hükümlü olan ve/veya ceza evinde tutuklu yatan kişiler seçime giremez dense çok şugar olur.
    Cevapla
  • ME~T~İN 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilen biz kör de değiliz sağır da senin Selon terör destekçisi yani yeri hapishane keşke ömür boyuda çıkamasa
    Cevapla
  • bilmenlazim 5 yıl önce Şikayet Et
    Iyide eger suc islediyse zaten mahkum olmali, ancak kisi suan mahkum degilki, yani ceza almamis. Bak sen bile Demirtasin cezaevinde oldugunu bildigin icin bir suc isledigini saniyorsun, oysa hüküm bile yok. Yani kanunsuz yere icerde.
    Cevapla
  • Artık tamam 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir karar vermiş ysk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler