ABD’li papazın foyası ortaya çıktı!

FETÖ üyeliği ve casusluktan tutuklu papaz Andrew Craig Brunson’un ev arkadaşı, PKK/PYD’ye yardım ve yataklık yapan Farzad Daniel çıktı. Şanlıurfa’da kiraladığı evin sahibi ise FETÖ’cü bir polis

ABD’li papazın foyası ortaya çıktı!
ABD’li papazın foyası ortaya çıktı!
GİRİŞ 14.06.2018 06:51 GÜNCELLEME 14.06.2018 07:16
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

FETÖ üyeliğinden ve casusluktan yaklaşık bir yıl önce tutuklanarak cezaevine gönderilen İzmir Diriliş Kilisesi Rahibi Andrew Craig Brunson'ın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde toplamda 35 yıla kadar hapisle yargılandığı dava devam ederken, önemli deliler ortaya çıkmaya devam ediyor. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Brunson'un, PKK/ PYD'ye bağlantısını ortaya koyan önemli bir detay istihbarat raporlarına yansıdı.

KOORDİNATLARI O BELİRLİYORDU

Rapora göre FETÖ'cülerle aynı baz istasyonunda birçok kez kesişen Brunson'un, Şanlıurfa'da sözde mülteci kamplarını ziyarete gittiği dönemler için kiraladığı evin sahibi FETÖ'cü bir polis. Ev arkadaşı da PKK/PYD'li Farzad Daniel. Brunson'un daha önce HTS kayıtlarından 306 kez Suruç, 192 kez de Şanlıurfa'ya gittiği tespit edildi. Davanın son duruşmasına ifadeleriyle damga vuran gizli tanık Serhat konuya ilişkin ifadesinde, "PKK'yı dinsel bir örgüt haline getiriyorlardı. Amerika'nın PKK/PYD'ye gönderdiği silah yardımlarının nereye atılacağının koordinatlarını Andrew Brunson'un ekibi belirliyordu" dedi.

Misyonerlik faaliyetleri yürütmek için İsviçre merkezli "Hıristiyan Hareketi'nin (Aktion Von Chiristen/AVC) Türkiye'de şube açması resmi makamlarca reddedilmesiyle, faaliyeti Şanlıurfa'da bulunan "Suruç Kardeşler Kilisesi Derneği" tarafından yürütülmeye başlandı. Perde arkasında faaliyeti Farzad Daniel'in yönettiği tespit edildi. Daniel Suruç'taki ve Ayn El Arap'taki tüm çalışmalarını PYD'ye bağlı yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde yürüttü. Zaman zaman PKK/PYD'nin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelip bilgi alışverişinde bulundu. Daniel Şubat 2018'de sınır dışı edildi.

TRUMP ERDOĞAN'DAN İSTEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz Saray'daki görüşmesi sırasında Papaz Andrew Brunson'ın acilen ABD'ye iadesini istemişti. Türkiye'den istediğini alamayan Trump bu teklifini daha sonra 2-3 kez daha tekrar etmişti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 8
  • ugur btn 5 yıl önce Şikayet Et
    Ver sizdeki papazı al bizdeki papazı
    Cevapla
  • MURAT 5 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetimizin bu papaz bozuntularini çok ciddi bir şekilde izlemesini hatta bunlara fırsat vermemesi gerekiyor.bu şeytan kılıklı adamlar din kisvesi altında güney doğu ve doğu bölgesinde terör örgütünün plan proje finans insan kaynağı vb...desteklediklerini halkı devlete karşı kiskirttiklarini düşünüyorum.
    Cevapla
  • Gerçekler 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde çok ciddi hristiyanlık propagandası yapan misyonerler var, kendi şehrimde bile Koreli hristiyan misyonere denk geldim, ağzının payını verip geri yolladım. Bu kilise adı altındaki yerleri devlet yakın takibe almalı. Bizansı uyandırmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • eski cem mens. 5 yıl önce Şikayet Et
    diriliş kilisesi hıristiyanlığın türkiyede yeniden dirilmesi anlamı içeriyor.çankayadaki diriliş kilisesi yanı doğru cevap dersanesi fetönündür önceden boğaziçi dersanesi ve boğaziçi temel lisesi olarak faaliyet gösterdiler
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD senin karşında elpençe olacak istedigini alabilecegin Türkiye yok?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!