Diyarbakır-Mardin yolunda zırhlı güvenlik kuleleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör saldırıları ve olası silahlı eylemleri engellemek için alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi.

Diyarbakır-Mardin yolunda zırhlı güvenlik kuleleri
Diyarbakır-Mardin yolunda zırhlı güvenlik kuleleri
GİRİŞ 21.08.2018 11:39 GÜNCELLEME 21.08.2018 11:44
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Güneydoğu’daki otoyollarda yolların güvenliğini sağlayan güvenlik korucuları için modern güvenlik kuleleri oluşturuldu. 20 gün önce, Diyarbakır-Mardin karayolunun Mardin sınırından başlayan ve Diyarbakır girişine kadar belirli aralıklarla 3 katlı seyyar güvenlik kuleleri kuruldu. Daha önce kent merkezlerindeki kritik noktalara konulan ve gözetleme görevi de gören 10 ton ağırlığındaki seyyar çelik güvenlik kulelerinde güvenlik korucuları nöbet tutacak.

Etraflarına beton bariyer konular seyyar çelik güvenlik kulelerinin özellikle karayolunun kör nokta denilen kritikÿyerlerine yerleştirildiği öğrenildi. Kulelerin yerlerinin belirlenmesinde hem yolun güvenliği, hem olası bir saldırı, hem de yol kesme girişimi ihtimali dikkate alınarak seçildiği belirtildi.

 

 

İçerisinde klima, havalandırma fanı, yangın tüpü ve alarm butonu olan seyyar güvenlik kulelerinin her türlü patlayıcı ve uzun menzilli silahlara karşı etkili veÿkurşun geçirmez olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 22
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    doguanadolu bâkir topraklar o topraklardaki yeraltı madenleri çıkarılana ve unuverstelerden bu bıranslarda muhendisler yetiştirilene kadar pkk bitirilmeli ve bu güvenlikler artırılarak çeşitlendirilmeli ki insanlar göç etmek zorunda kalmasın ve oralarda yapılan yatırımlarla devletine faydalı olsunlar
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yol kenarlarina bunlar konulup korucu nöbet tutana kadar, petrol istasyonlarindaki tabela kulesi gibi dev kulelere kamera konup hakim noktalara gözetleme istasyonu şeklinde yerleştirilebilirdi. Kızılötesi sensörleri olurdu, iptal etmek icin yaklasan olursa kendini direkt ele vermiş olurdu.
    Cevapla
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletin bekâsı, bu milletin huzur güven ve istikrarı için, insanlara yapılan bu hizmetler nekar olursa olsun azdır. Projesinden yapımına kadar emeği geçenlerden Allah razı olsun.
    Cevapla
  • cevdet 5 yıl önce Şikayet Et
    Daha öncekiler silindir biçiminde idi. Bunlar neden prizmatik? Roket için yansıtıyordu öncekiler?
    Cevapla
  • ZAZA 13 5 yıl önce Şikayet Et
    En sağlam kuleler Demokrasi barış ve Kardeşlik Kuleleridir
    Cevapla
  • Nevzat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bıktık lan sizin şu demokrasi barış,kardeşlik kulenizden yeter ya düşün yakamızdan. Sizin yüzünüzden demokrasiden barıştan,kardeşlikten halaydan, Türkü evinden ve hatta sarı kırmızı ve yeşil renklerinden nefret eder olduk. Niye mi ,çünkü hepsine KAN bulaştırdınız da ondan.
    Cevapla
  • bitlisli 5 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce şu kaçak elektriği kullanmaktan vaz geçerek kardeşlik kulesini bir yapın hele
    Cevapla
  • zemheri41 5 yıl önce Şikayet Et
    o konuda devlet elinden geleni yaptı. Bahsettiğin o kuleleri yıkanlar şimdi hesabını veriyorlar. Artık en sağlam kuleler bu hainler için darağacı kuleleridir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor